Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τη νέα ομοφοβική επίθεση - Το θύμα «είναι σε σοκ αλλά δεν τρομοκρατείται»

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τη νέα ομοφοβική επίθεση - Το θύμα «είναι σε σοκ αλλά δεν τρομοκρατείται»

Σε βάρος του 32χρονου κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

λοατκι
Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η εκδίκαση της υπόθεσης για τη νέα ομοφοβική επίθεση εναντίον του 21χρονου μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του 32χρονου κατηγορούμενου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά την αναβολή της υπόθεσης, λόγω απουσίας μαρτύρων, το δικαστήριο ήρε την κράτηση του 32χρονου και αφέθηκε ελεύθερος.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μόλις δύο 24ωρα μετά το ομοφοβικό επεισόδιο που δέχθηκε το 21 ετών θύμα στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο και οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων. Το ίδιο άτομο κατήγγειλε ότι δέχθηκε ακόμα μία λεκτική επίθεση από δύο άτομα, αυτή τη φορά, στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την καταγγελία στην αστυνομία και την έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος. Το θύμα έδειξε στους αστυνομικούς βίντεο που είχε τραβήξει από το επίμαχο επεισόδιο και για αυτόν τον λόγο διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το θύμα τέλεσε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Κλείσιμο
Δήλωση της δικηγόρου για το ομοφοβικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη


Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η Κατερίνα Γεωργιάδου, δικηγόρος που εκπροσωπεί το 21 ετών θύμα, ανέφερε ότι ο εντολέας της δέχθηκε νέα ομοφοβική και απρόκλητη επίθεση, μόλις μια ημέρα μετά από την πρώτη, η οποία έγινε ξεκάθαρα για λόγους ταυτότητας φύλου.

«Ο εντολέας μου παραμένει σε σοκ, όμως δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται γιατί έχει στήριξη από τις οργανώσεις, οι οποίες εμπράκτως του στέκονται και τον υποστηρίζουν. Επίσης, προσπαθεί να επιβιώσει σε όλο αυτό, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να μη μπορείς να βγεις στον δρόμο ελεύθερα και με ασφάλεια. Και αυτό νομίζω είναι που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε αυτήν την υπόθεση, ότι υπάρχει ένας ορατός κίνδυνος οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική εμφάνιση, σεξουαλική ταυτότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό κ.α, επειδή είναι διαφορετικοί να μη μπορούν κυκλοφορούν όπως όλοι οι άνθρωποι. Αυτό είναι το ζήτημα», τόνισε η κυρία Γεωργιάδου.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα της επόμενης εβδομάδας που προγραμματίστηκε το δικαστήριο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα εκδικαστεί και η πρώτη περίπτωση επίθεσης εναντίων των δύο ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας, λέει ο Δένδιας για την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα στον Κόλπο του Άντεν

Στα ύψη και φέτος τα ναύλα παρότι έπεσαν οι τιμές στα καύσιμα


The Godfather: 52 χρόνια από το αριστούργημα του Κόπολα - Η Μαφία, η οικογένεια και ο παραλληλισμός με την ισχύ των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης