Συμμορίες ανηλίκων λήστευαν παιδιά σε Ηράκλειο και Ερέτρια - Απειλούσαν ότι θα τα σκοτώσουν

Συμμορίες ανηλίκων λήστευαν παιδιά σε Ηράκλειο και Ερέτρια - Απειλούσαν ότι θα τα σκοτώσουν

Οι ανήλικοι δράστες είτε χτυπούσαν τα θύματά τους είτε επεδείκνυαν τα μαχαίρια που είχαν μαζί τους

ksylodarmos_melissia_xr
Φόβος και τρόμος για τα ανήλικα παιδιά που κυκλοφορούσαν στο κέντρο του Ηρακλείου είχε γίνει μια σπείρα επίσης ανήλικων αγοριών, δυο 15χρονων και ενός 17χρονου, οι οποίοι είχαν διαπράξει τρεις ληστείες και μία απόπειρα με την απειλή μαχαιριού, από τις 2 Μαρτίου ως το περασμένο Σάββατο.

Οι "άγουροι" ληστές φέρονται ότι πλησίαζαν τα θύματά τους και τα χτυπούσαν ή τα απειλούσαν ότι θα τα χτυπήσουν, ενώ τους έδειχναν επιδεικτικά ένα μαχαίρι που ο μεγαλύτερος είχε περασμένο στη ζώνη του και τα υποχρέωναν να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν μαζί τους, ενώ στη συνέχεια το έβαζαν στα πόδια.

Οι τρεις ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με βαριές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκων. Μαζί τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και οι γονείς τους, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, που συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σεσημασμένοι οι ανήλικοι ληστές

Σπείρα ανήλικων ληστών έδρασε και στην Ερέτρια της Εύβοιας, όπου έκαναν επιδρομή σε ένα γήπεδο 5χ5 στο οποίο έπαιζε μια ομάδα 15χρονων παιδιών, το απόγευμα της Κυριακής. Οι τρεις δράστες, που φέρονται ότι απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές για παρόμοιες επιθέσεις, απείλησαν τρεις ανήλικους ότι θα τους σκότωναν αν δεν τους έδιναν χρήματα, αλλά οι δυο από τους 15χρονους τράπηκαν σε φυγή καλώντας σε βοήθεια.

Κλείσιμο
Ο τρίτος, όμως, έπεσε στα χέρια των συνομηλίκων του ληστών, οι οποίοι τον χτύπησαν στο κεφάλι και του άρπαξαν όλα κι όλα πέντε ευρώ. Αμέσως μετά, έσπευσαν να εξαφανιστούν, αλλά τα στοιχεία τους είναι γνωστά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι άνδρες του οποίου τους αναζητούν για να τους συλλάβουν πριν παρέλθει το αυτόφωρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Επικοινωνιακό Βατερλώ για το παλάτι με την πειραγμένη φωτογραφία της Κέιτ - Το πρόσωπο που ίσως «γυρίσει την παρτίδα»

Θρίλερ με τον θάνατο της 26χρονης πορνοστάρ Σοφία Λεόνε - Ερευνούν το ενδεχόμενο δολοφονίας

Με Ζωή Κωνσταντοπούλου από τα παλιά έκλεισαν οι εργασίες της εξεταστικής για τα Τέμπη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης