Πειραιάς: Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Πειραιάς: Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ο έφηβος συναντήθηκε με τον πατέρα του κατόπιν συνεννόησης, λένε από τη δομή - Παρούσα στη συνάντηση η κοινωνική λειτουργός, η οποία αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη

palaiochristianos-m
Ανακοίνωση με τη δική της εκδοψή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού τον οποίο ψάχνει η Αστυνομία αφότου το έσκασε, έβγαλε ο ξενώνας Εφήβων Πειραιά της «ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ», η δομή στην οποία φιλοξενούνταν ο 15χρονος, μετά τη μεταφορά του εκεί από το νοσοκομείο Πάιδων.

Όπως αναφέρει, την Κυριακή 10 Μαρτίου το παιδί συναντήθηκε με τον πατέρα του, εκτός των εγκαταστάσεων του ξενώνα. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και
κοινωνική λειτουργός, υπάλληλος της δομής, «κάτι το οποίο δεν προβλέπεται ως υποχρεωτικό, ούτε μας είχε ορισθεί ως προαπαιτούμενο ή επιβεβλημένο από τις Αρχές» σύμφωνα με τη δομή.

Στο τέλος της συνάντησης αυτής, παρόντος του πατέρα του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια, προς άγνωστη κατεύθυνση. «Η κοινωνική λειτουργός προσπάθησε, μάταια, να τον σταματήσει. Αμέσως ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία και καλέσαμε και τον πατέρα του σε ουσιαστική συνδρομή. Η συνεργάτις μας κλήθηκε από τις οικείες προανακριτικές Αρχές, στο Α.Τ. Καμινίων, σε κατάθεση, η οποία τράπηκε σε σύλληψη, ελεγχόμενη για διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης, ως μας ανακοινώθηκε. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσθηκαν αντίστοιχα περιστατικά φυγής ανηλίκων, από ξενώνες, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, με αυτόν τον τρόπο [κράτηση προσωπικού ξενώνα/δομής, εκ της φερομένης αξιόποινης συμπεριφοράς τους]» εξηγεί ο ξενώνας.

Η ανακοίνωση της δομής:

Ο Ξενώνας Εφήβων Πειραιά της «ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ», ανέλαβε, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 31/2024 Διατάξεως της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, την προσωρινή επιμέλεια ανηλίκου, την οποία ενάσκησε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια, προσοχή και επίβλεψη, σύμφωνα με τις οδηγίες, που έλαβε (στο πλαίσιο και γραπτής αλληλογραφίας με τις επιληφθείσες Εισαγγελικές Αρχές).

Η δομή μας, σύμφωνα με την άδειά της, αλλά και τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις, λειτουργεί ως ξενώνας ανοικτού τύπου, ήτοι, οι ωφελούμενοι έφηβοι δεν είναι ούτε έγκλειστοι, ούτε δεσμευμένοι, κατά την παραμονή τους σε μας. Αντιθέτως απολαμβάνουν φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση τραυμάτων, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της λειτουργίας μας και της κείμενης νομοθεσίας μεριμνούμε και για την καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη των ωφελουμένων εφήβων, ειδικώς δε για την αποτροπή φαινομένων γονεϊκής αποξένωσης.

Περιορισμοί στην επικοινωνία τους με πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος θα μπορούσαν να τεθούν μόνον κατόπιν Δικαστικής απόφασης/ Εισαγγελικής διάταξης ή, διασταλτικά, κατόπιν οδηγιών, στο πλαίσιο εκθέσεως επιληφθείσας Κοινωνικής Υπηρεσίας κλπ, κάτι το οποίο δεν συνέτρεξε στην περίπτωση του εφήβου, που αναλάβαμε με την υπ’ αριθμ. 31/2024 Διάταξη ΕισΠρωτΚορινθ.

Στις 10.03.2024 έλαβε χώρα συνάντηση του άνω ωφελουμένου με τον πατέρα του, εκτός των εγκαταστάσεων του ξενώνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τον τελευταίο. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και υπάλληλός μας, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ως υποχρεωτικό, ούτε μας είχε ορισθεί ως προαπαιτούμενο ή επιβεβλημένο από τις Αρχές. Στο τέλος της συνάντησης αυτής, παρόντος του πατέρα του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια, προς άγνωστη κατεύθυνση. Η
συνεργάτιδά μας προσπάθησε, μάταια, να τον σταματήσει. Αμέσως ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία και καλέσαμε και τον πατέρα του σε ουσιαστική συνδρομή. Η συνεργάτις μας κλήθηκε από τις οικείες προανακριτικές Αρχές, στο Α.Τ. Καμινίων, σε κατάθεση, η οποία τράπηκε σε σύλληψη, ελεγχόμενη για διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης, ως μας ανακοινώθηκε. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσθηκαν αντίστοιχα περιστατικά φυγής ανηλίκων, από ξενώνες, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, με αυτόν τον τρόπο [κράτηση προσωπικού ξενώνα/δομής, εκ της φερομένης αξιόποινης συμπεριφοράς τους].

Σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, δια της κας Εισαγγελέως, άφησε ελεύθερη την υπάλληλο του ξενώνα μας και παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και των αληθώς εμπλεκομένων, σ’ αυτές, προσώπων.

Φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενέργειες ανταποκρίνονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο, τα αληθή πραγματικά περιστατικά και συνιστούν εκδήλωση αληθινής ευαισθησίας προς την αδίκως ταλαιπωρηθείσα υπάλληλο. Από πλευράς μας παραμένουμε στη διάθεση των Αρχών και ζητούμε, επιτακτικά, από τη Διοίκηση τον καθορισμό ενός αναγκαίου πλαισίου προδιατυπωμένων ενεργειών, προς ομοιόμορφη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πήγε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών τουλάχιστον 1.000 φορές - Τα τεράστια ποσά που έπαιξε κι έχασε

Ηλεία: Αθώος κρίθηκε 71χρονος για τη δολοφονία του αδερφού του

Βασιλιάς Κάρολος: Βίντεο με το πρώτο του μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Με κόκκινα μάτια και πρησμένα χέρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης