Αίγινα: Ξεκινάει η αποκατάσταση του αγωγού - Αποδεσμεύτηκε ο χώρος έρευνας από την εισαγγελία Πειραιά

Αίγινα: Ξεκινάει η αποκατάσταση του αγωγού - Αποδεσμεύτηκε ο χώρος έρευνας από την εισαγγελία Πειραιά

Άμεση η ανταπόκριση της εισαγγελίας στα αιτήματα της Περιφέρειας Αττικής

agogos_arthrou
Την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας από τον ανάδοχο του έργου, επιτρέπει η Εισαγγελία, όπως αποκαλύπτει το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το protothema.gr.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος με δύο επιστολές του έθετε προ των ευθυνών της την κατασκευάστρια εταιρεία, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, ζητά- όπως φαίνεται και στο έγγραφο- την άμεση αποδέσμευση του χώρου στο σημείο που παρατηρήθηκε η διαρροή, με αποκλειστικό σκοπό την «έναρξη των εργασιών επισκευής, μόνιμης και άρτιας αποκατάστασης της βλάβης» έως την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί.

Το έγγραφο που δημοσίευει το protothema.gr:

agogos_pdf


Κλείσιμο
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έκανε δεκτό και το αίτημα του Νίκου Χαρδαλιά για ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή που είχε δημοσιεύσει, επίσης, κατά αποκλειστικότητα το protothema.gr.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά ζητά η αποκατάσταση να γίνει υπό την επίβλεψη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ενώ θέτει και μελετητική εταιρία ως δεύτερο ανεξάρτητο πραγματογνώμονα που θα παρακολουθεί τη φάση αποκατάστασης.

Η εντολή αυτή της Εισαγγελίας έρχεται ως αποτέλεσμα της κίνησης του Νίκου Χαρδαλιά να καταθέσει εγκαίρως αγωγή κατά παντός υπευθύνου, στις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να αναδειχθεί επιτέλους η πραγματική διάσταση των αλλεπάλληλων προβλημάτων υδροδότησης του νησιού και να «ξεκλειδώσουν» οι απαραίτητες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι στα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει το protothema.gr, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Περιφερειάρχη Αττικής, το εισαγγελικό πόρισμα αναφερόταν σε «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων», δείχνοντας ξεκάθαρα την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας.

aigina-porisma-1_2

aigina-porisma-2_2


Με δύο επιστολές του ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε κινητοποιηθεί άμεσα προς τον ανάδοχο, ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της αιτίας της διαρροής στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων, βάσει των όσων προβλέπει η σχετική σύμβαση στην περίπτωση κατασκευαστικής αστοχίας.

aigina-epistoli-1_2

aigina-epistoli-2_2

aigina-epistoli-21_2


Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, σύσκεψη μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και του αναδόχου, με σκοπό οι εργασίες αποκατάστασης να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας.

«Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει για την αποκατάσταση της ζημιάς στον αγωγό και αυτή είναι η ξεκάθαρη βούληση του Περιφερειάρχη», υπογράμμισαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών του - «Περιμένουμε τα φάρμακα να μας έρθουν απ' έξω»

Βουλγαρία: Το 2023 κατασκεύασε περισσότερα πυρομαχικά από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 48χρονος παιδόφιλος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 15χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης