Η έκρηξη σημειώθηκε επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι το Παλαιό Φάληρο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.
Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, έχουν σπάσει όλες οι τζαμαρίες των πολυκατοικιών, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και είχε άσπρη κάπνα. Δεν έβλεπες τίποτα. Φοβηθήκαμε μην ήταν κάποια έκρηξη από φυσικό αέριο».
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.