Τραγωδία στα Τέμπη: «Τα κέρδη τους οι ζωές μας» - Νέα συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στα Τέμπη: «Τα κέρδη τους οι ζωές μας» - Νέα συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη

«Άνθρωποι ούρλιαζαν για βοήθεια κι εμείς μέσα στα αίματα να βλέπουμε φωτιές και να μην ξέραμε τι να κάνουμε και πώς να σωθούμε» τονίζει επιζήσασα του σιδηροδρομικούς δυστυχήματος

poreia-3
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη νέα πορεία με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η πορεία ξεκίνησε από το ΟΣΕ και κατευθύνεται προς ανατολικά μέσω της οδού Μοναστηρίου. Σε αυτήν συμμετέχουν μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και απλοί πολίτες.

Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πανό στα χέρια τους και φωνάζουν συνθήματα. «Δικαιοσύνη τώρα», αναγράφεται σε ένα από αυτά. Άλλοι κρατούν πανό με συνθήματα, ενώ ορισμένοι έχουν τυπώσει σε αυτά φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας. «Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους», αναγράφεται σε ένα από τα πανό που κρατούν.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον ΟΣΕ. Νωρίτερα προηγήθηκε συγκέντρωση στον ΟΣΕ με μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και απλούς πολίτες που επιθυμούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα των συγγενών των θυμάτων.
Νέα πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη (1)
Κλείσιμο
Νέα πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη (2)
Μάλιστα λίγο μετά τις 19:30 ξεκίνησαν ομιλίες εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων αλλα και της επιζήσασας του δυστυχήματος, Εύας Τσάπαρη. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν», διαμηνύουν.

thessaloniki-1
thessaloniki-2
thessaloniki-3
thessaloniki-4
thessaloniki-5
thessaloniki-6
thessaloniki-7
thessaloniki-8
thessaloniki-9
«Άνθρωποι ούρλιαζαν για βοήθεια κι εμείς μέσα στα αίματα να βλέπουμε φωτιές και να μην ξέραμε τι να κάνουμε και πώς να σωθούμε». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Εύας Τσάπαρη. «Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να μην το θυμηθούμε μόνο σήμερα που κλείνει ο ένας χρόνος, να μην το ξεχάσουμε μέχρι να τιμωρηθούν όλοι όσοι φταίνε από τον πιο χαμηλά ιστάμενο μέχρι το πιο υψηλά ιστάμενο», τόνισε, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη.
Νέα πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη (4)
Στο μεταξύ, έξω από το κτήριο του Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης αλλά και μέσα, πολίτες αφήνουν λουλούδια, σημειώματα και κεράκια στη μνήμη των 57 ψυχών της τραγωδίας στα Τέμπη.
Νέα πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη (3)






Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στο Σύνταγμα, μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής - Μάχες σώμα με σώμα στην Ομόνοια (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ χτύπησαν ρεπόρτερ του protothema.gr στην πορεία για τα Τέμπη - Βίντεο

Απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στις ΔΟΥ Κηφισιάς και Πειραιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης