Δυστύχημα στα Τέμπη: Ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Eπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού ήχησαν οι καμπάνες σήμερα στις 10:00

trena_tempi1
Σε όλες τις εκκλησίες της χώρας ήχησαν σήμερα στις 10:00 οι καμπάνες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι καμπάνες ήχησαν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας με την συγκεκριμένη κίνηση έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Ήχησαν καμπάνες σε όλη την Ελλάδα


Δείτε βίντεο από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών:

Ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σήμερα για τα θύματα των Τεμπών
Κλείσιμο

Το βίντεο από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην πόλη της Λάρισας:

Λάρισα: 57 φορές χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czgkfpv532dt)



Αφότου έγινε δεκτό το αίτημά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού ανέφερε πως:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών».

karystianou-anartisi

«Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία. Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», καταλήγει.


iera-synodos


Ειδήσεις σήμερα:

Η τετράδα του τάκου και η Κόκκινη αποχώρηση από το συμβούλιο του Survivor - Δείτε βίντεο

Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, ενώ το Παλάτι λέει: Η Κέιτ είναι καλά

Πέθανε η μητέρα του Γιώργου Γιαννιά πέντε μήνες μετά τον πατέρα του - «Οι γονείς μου είναι πάλι μαζί αγκαλιά, άδικα έφυγες και δε θα το αφήσω έτσι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης