Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότεςαπό την ανατολικήΘεσσαλονίκη οι οποίοι από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Επανομής.
Οι αγρότες, οι ξεκίνησαν λίγο πρις τις 12:00 με δεκάδες τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, όπως λένε, τονίζουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό η 15μελης επιτροπή από τα μπλόκα της χώρα και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο αγρότης από την Επανομή, Βασίλης Συμεωνίδης, θα κατέβουν προς το αεροδρόμιο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. "Αυτά που μας είπε η κυβέρνηση προχθές είναι γελοία και αυτά που μας δίνει είναι ψυχούλα", τόνισε, κάνοντάς λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης.
"Θέλουμε μαζί μας τον κόσμο. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε ούτε "έμφραγμα", ούτε μποτιλιάρισμα στη Θεσσαλονίκη και ετοιμαζόμαστε για την κάθοδο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα", ανέφερε.
Οι αγρότες επισημαίνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν "σταγόνα στον ωκεανό" , καθώς δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να διασφαλίσει ότι σε περίπτωση που οι αγρότες κινηθούν προς το αεροδρόμια δε θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Κλείσιμο
Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στην Νίκαια της Λάρισας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα ξεκινά και η σύσκεψη στο Επιμελητήριο των Σερρών με τη συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια σύσκεψη που όπως επισημαίνουν είχε οριστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας