Καιρός: Μεγάλες καταστροφές από την ισχυρή βροχόπτωση στη Σαμοθράκη - Υδροστρόβιλοι στη Λήμνο
Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας
Μεγάλη καταστροφή στο αγροτικό οδικό δίκτυοστη νότια και ανατολική πλευρά της Σαμοθράκης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, στο ακριτικό νησί.
Υδροστρόβιλοι στη Λήμνο
Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν ανοιχτά του κόλπου του χωριού Θάνος της Λήμνου. Τουλάχιστον πέντε υδροστρόβιλοι δημιουργήθηκαν και εκτονώθηκαν στην θάλασσα.
Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.