Daily Express: Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα Βαρώσια σε Λας Βέγκας - «Ο Κάρολος έχει ξενοδοχείο εκεί»

Daily Express: Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα Βαρώσια σε Λας Βέγκας - «Ο Κάρολος έχει ξενοδοχείο εκεί»

«Όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσω της διπλωματικής οδού, να είστε βέβαιοι ότι γίνονται» σχολίασε σχετικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης

varosha
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Εxpress, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι σχεδιάζουν την μετατροπή των Βαρωσίων (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου) σε Λας Βέγκας με τεράστιες επενδύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα ξενοδοχείο το οποίο ανήκει στον Βασιλιά Κάρολο. Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως το θέμα τυγχάνει διπλωματικού χειρισμού.

«Παρακολουθούμε όλα τα δημοσιεύματα, πολλές φορές έχουμε δει και στο παρελθόν παρόμοια δημοσιεύματα, η διπλωματική μας αποστολή, η Υπάτη Αρμοστεία στο Λονδίνο διερευνά το θέμα και όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσω της διπλωματικής οδού, να είστε βέβαιοι ότι γίνονται».


Τουρκικοί σχεδιασμοί

Σύμφωνα με τη Daily Express, η πρόθεση των Τούρκων δυνατόν να δημιουργήσει σοβαρό διπλωματικό θέμα μεταξύ Λονδίνου και Λευκωσίας. Η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές του ψευδοκράτους αναφέρει πως ο Βασιλιάς Κάρολος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Golden Sands, το οποίο παραμένει ερειπωμένο εδώ και 50 χρόνια μετά τη τουρκική εισβολή.

Το Golden Sands είχε λειτουργήσει το καλοκαίρι του 1974, ένα μήνα πριν γίνει η τουρκική εισβολή και είχε ανακηρυχθεί το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο που είχε έναν εσωτερικό σιδηρόδρομο για να μεταφέρει τους πελάτες.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι το ξενοδοχείο της ανήκει, ενώ υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα εάν εάν τώρα χρησιμοποιείται από τις Βρετανικές Δυνάμεις, παρά το ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το υπουργείο άμυνας.




Ειδήσεις σήμερα:

«Θα τους σκοτώσω» φώναζε στην εταιρεία ο Αιγύπτιος - Αυτή είναι η καραμπίνα της τριπλής δολοφονίας στη ναυτιλιακή

Η ιστορία της οικογένειας Καρνέση: Η Ελευσίνα, οι δικαστικές διαμάχες και η απώλεια του 2011 που τάραξε τις ισορροπίες

Νέο βίντεο του Κάνιε Γουέστ με την Μπιάνκα Σενσόρι σχεδόν γυμνή - «Θα κάνω ό,τι θέλω με τη γυναίκα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης