Η φρεγάτα «Νέαρχος» παίρνει μορφή - Η ανάρτηση της Naval Group για τη δεύτερη ελληνική Bellh@rra - Φωτογραφίες

Η φρεγάτα «Νέαρχος» παίρνει μορφή - Η ανάρτηση της Naval Group για τη δεύτερη ελληνική Bellh@rra - Φωτογραφίες

«Ομάδες από την Ελλάδα και τη Γαλλία εργάζονται από κοινού σε αυτή τη δεύτερη φρεγάτα FDI για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό» αναφέρει η γαλλική εταιρεία

nearxos_fregata
Νέα ανάρτηση για τη δεύτερη ελληνική φρεγάτα Belh@rra με την ονομασία «Νέαρχος», η οποία συναρμολογείται στα ναυπηγεία της στο Λοριάν της Γαλλίας, ανέβασε στο Twitter η Naval Group.

«Η φρεγάτα FDI Νέαρχος παίρνει μορφή! Μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ το 2023, τα 9 προκατασκευασμένα μπλοκ του κύτους έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια στη γραμμή της καρίνας και συγκολλούνται μεταξύ τους. Ομάδες από την Ελλάδα και τη Γαλλία εργάζονται από κοινού σε αυτή τη δεύτερη φρεγάτα FDI για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό» αναφέρει η Naval Group στην ανάρτηση, παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.


nearxos_fregata
nearxos3
nearxos2

Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας ολοκλήρωσαν την κατασκευή των τμημάτων (blocks) για την τρίτη ελληνική φρεγάτα «Φορμίων»

Στο μεταξύ, τα τμήματα (blocks) της τρίτης ελληνικής φρεγάτας «Φορμίων» που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας ταξίδεψαν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, από την Ελλάδα στο ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου θα συναρμολογηθούν για τα επόμενα βήματα της κατασκευής της φρεγάτας.

formiomn4
formion1


Η προ-εξοπλισμένη αποστολή των τμημάτων της φρεγάτας «Φορμίων» είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό και εμβληματικό ορόσημο στο πρόγραμμα FDI, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Naval Group.

Κλείσιμο
formion6


Στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών FDI HN, η Naval Group έχει καταρτίσει ένα σταθερό σχέδιο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για την ελληνική βιομηχανία, διατηρώντας θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

formon3


Tο σχέδιο για συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 στην έναρξη του προγράμματος FDI και «συμβάλλει στην κατασκευή και υποστήριξη των φρεγατών FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα πέρα από το πρόγραμμα FDI», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ελληνικές εταιρείες είναι ενσωματωμένες στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group και ήδη έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας τις δυνατότητές τους όπως και το οικονομικό όφελός τους και την προβολή τους στην παγκόσμια αγορά ναυτικής άμυνας.

Συγκεκριμένα, η Salamis Shipyards είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες παραγωγής προεξοπλισμένων blocks γάστρας τόσο για ελληνικές όσο και γαλλικές FDI.

formion7


Τα ναυπηγεία Σαλαμίνας έχουν επιτύχει αξιοσημείωτα την απαιτούμενη ενίσχυση μέσω ενός σαφούς Σχεδίου Βιομηχανικών Δυνατοτήτων και επέδειξαν υψηλές δεξιότητες στη διαδικασία συγκολλήσεων και σωληνώσεων, σε συνδυασμό με έντονη συμμετοχή της διοίκησης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η φρεγάτα FDI HN είναι ένα πολεμικό πλοίο πολλαπλών ρόλων, που διαθέτει υψηλό επίπεδο δυνατοτήτων σε όλους τους τομείς ναυτικής μάχης: Αντιπλοϊκή, αντιαεροπορική, ανθυποβρυχιακή και προβολής επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων, με μοναδικές δυνατότητες έναντι ασύμμετρων απειλών.

Είναι εφοδιασμένη με τις τελευταίες καινοτομίες της Thales στα ραντάρ, σόναρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και εξοπλισμένη με πυραύλους MBDA Exocet MM40 B3C και αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster. Διαθέτει, επίσης, σύστημα RAM, MU90 με ανθυποβρυχιακές τορπίλες και πυροβόλο.

Η φρεγάτα FDI HN έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).



Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια από κουκουλοφόρους έξω από τη Νομική, πέταξαν μολότοφ και έκαψαν κάδους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ομολόγησε και συνελήφθη ο 48χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου μουσικού στα Εξάρχεια


Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της ισραηλινής El Al στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης