Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Ποιες σχολές διεξάγουν ήδη διαδικτυακές εξετάσεις – Σε ελάχιστα μαθήματα η εξεταστική στο ΕΜΠ

Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Ποιες σχολές διεξάγουν ήδη διαδικτυακές εξετάσεις – Σε ελάχιστα μαθήματα η εξεταστική στο ΕΜΠ

Στη Νομική και την Ιατρική του ΕΚΠΑ οι εξετάσεις εξ αποστάσεως έχουν ήδη ξεκινήσει – Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαδικτυακές εξετάσεις στο ΟΠΑ – Συνεδριάζει αύριο η Σύγκλητος στο Πάντειο

foititiko_
Εναρμονιζόμενες με την απόφαση της Έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων την περασμένη εβδομάδα, αρκετές από τις Συγκλήτους των ΑΕΙ έχουν ήδη ανακοινώσει πως προχωρούν στη διενέργεια διαδικτυακών εξετάσεων στις σχολές που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, οι σχολές υπό κατάληψη είναι περίπου 150 ενώ εντός της ημέρας πολλοί είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι, που πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σχετικά με τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ξεκίνησε η εξεταστική στο ΕΚΠΑ

Ειδικότερα, στο ΕΚΠΑ οι διαδικτυακές εξετάσεις έχουν ξεκινήσει στις περισσότερες σχολές ή έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Η Νομική και η Ιατρική έχουν ήδη αρχίσει τις εξετάσεις.

Πρόγραμμα αναμένεται άμεσα από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τη Φιλοσοφική, τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών όπως και το ΤΕΑΠΗ του Παιδαγωγικού, με το ΠΤΔΕ να έχει ήδη αναρτήσει το δικό του πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, ότι στο ΕΚΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει, συγκροτήθηκε Επιτροπή υποστήριξης, η οποία αποτελείται από Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες και τεχνικούς.

Σε ελάχιστα μαθήματα οι διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΜΠ

Στο ΕΜΠ έχει αποφασιστεί ότι δεν θα γίνουν διαδικτυακές εξετάσεις παρά σε ελάχιστα μαθήματα, όπου οι διδάσκοντες κρίνουν ότι μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο, μέσα στην εβδομάδα 5-11 Φεβρουαρίου εν όψει της έναρξης του εαρινού εξαμήνου στις 12/2.

Από τις εννέα συνολικά Σχολές, πρόγραμμα εξετάσεων έχουν ανακοινωθεί από τις εξής: τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής, τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) και τη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων κυμαίνεται στο 10-20% του συνόλου των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου.

Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών δεν ανακοίνωσε πρόγραμμα εξετάσεων αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοσμήτορα της Σχολής, οι διδάσκοντες θα ενημερώσουν με email τους εγγεγραμμένους φοιτητές στα λίγα μαθήματα που θα εξεταστούν.

Κλείσιμο
Οι Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα διενεργήσουν διαδικτυακές εξετάσεις.

Στις 7 Φεβρουαρίου ξεκινά η εξεταστική στο ΟΠΑ

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) οι διαδικτυακές εξετάσεις όλων των τμημάτων, που τελούν υπό κατάληψη, ξεκινούν αύριο, 7/2.

Τα προγράμματα των τηλε-εξετάσεων για όλα τα μαθήματα έχουν ήδη αναρτηθεί ενώ το ΟΠΑ έχει εκδώσει και αναλυτικό οδηγό για τους φοιτητές, που θα συμμετάσχουν.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρόγραμμα εξετάσεων και οι ημερομηνίες των εξετάσεων του ΟΠΑ.  

Τι θα ισχύσει σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι διαδικτυακές εξετάσεις έχουν ξεκινήσει στα τμήματα, που τελούν υπό κατάληψη ενώ σε όσα δεν συμμετέχουν στις καταλήψεις, οι εξετάσεις γίνονται με φυσική παρουσία.

Το ίδιο ισχύει και για τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τελούν υπό κατάληψη.


Διαδικτυακές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε διαδικτυακές εξετάσεις αποφάσισε να προχωρήσει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, εξ αποστάσεως θα διενεργηθούν οι εξετάσεις όπου δεν είναι εφικτή η δια ζώσης διεξαγωγή τους, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα τόσο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όσο και για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, για την εξ αποστάσεως διεξαγωγή των εξετάσεων συγκροτείται Επιτροπή Υποστήριξης Εξ Αποστάσεως Εξετάσεων. Τα Τμήματα θα διαμορφώσουν άμεσα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εξετάσεων (χωρίς παράταση του εξαμήνου, όπως αυτό ορίζεται στα ήδη εγκεκριμένα ακαδημαϊκά ημερολόγιά τους) και συγκροτούν Τμηματικές Επιτροπές Υποστήριξης της διαδικασίας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Σύγκλητος στο Πάντειο

Τέλος, όπως είχε προαναγγείλει το «Πρώτο Θέμα» την προηγούμενη εβδομάδα, αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποφασίσει εάν οι εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου στα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Όπως δε ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία, «εν αναμονή της απόφασης της Συγκλήτου (στη συνεδρίαση της Τετάρτης 7/2) σχετικά με την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου, οι σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα εξετάσεις για την Τετάρτη 7/2 αναβάλλονται».



Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Καρόλος: Ο καρκίνος δεν είναι στον προστάτη, διαγνώστηκε τώρα και η πρόγνωση είναι καλή

Αλέξης Κούγιας: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια, το πάθος για τα ακίνητα και η φορά που έκλαψε

Πέθανε ο εμβληματικός τροχονόμος της «Αγίας Βαρβάρας» Νίκος Κωτσάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης