«Κυνηγοί» χαλκού λεηλάτησαν ξενοδοχείο και γεωτρήσεις στη Σπάρτη

«Κυνηγοί» χαλκού λεηλάτησαν ξενοδοχείο και γεωτρήσεις στη Σπάρτη

Δυο Έλληνες ηλικίας 35 και 42 χρόνων εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα

troxaio_mixani_astynomia
Χωρίς δυσκολία τρύπωσαν σε ένα ξενοδοχείο στη Σπάρτη που δεν λειτουργεί κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου δύο "κυνηγοί" χαλκού και ρήμαξαν το εσωτερικό ξηλώνοντας 51 μέτρα καλωδίου παροχής ρεύματος και αρπάζοντας διάφορα άλλα χάλκινα αντικείμενα, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ωστόσο, οι δυο Έλληνες ηλικίας 35 και 42 χρόνων εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν λεηλατήσει και τουλάχιστον δυο γεωτρήσεις στο διάστημα από τις 5 ως τις 31 Ιανουαρίου και είχαν ξηλώσει τα καλώδια παροχής ρεύματος για να αρπάξουν τον χαλκό που περιείχαν.

Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπάρτης άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και παραμένουν στα κρατητήρια ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ ερευνάται και τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες επιδρομές.

Τσάκωσαν επ' αυτοφώρω ιερόσυλο

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έναν ιερόσυλο που τρύπωσε μέρα- μεσημέρι σε μια εκκλησία στη Ναύπακτο με σκοπό να κλέψει ό,τι είχε αξία, αλλά δεν πρόλαβε. Η προανάκριση αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε εισβάλει τα ξημερώματα του Σαββάτου και σε μια επιχείρηση από την οποία έκλεψε μια μπαταρία δίκυκλου και προκάλεσε ζημιές σε έξι σταθμευμένα δίκυκλα. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα και φθορές ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερωτήματα και παγκόσμια αγωνία για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου

Σάλος στην Ιταλία για τον βιασμό 13χρονης από ομάδα Αιγύπτιων μεταναστών - Χημικό ευνουχισμό ζητά ο Σαλβίνι

Survivor 2024: Τα έκαναν μαντάρα οι «Μαχήτριες» στην κάλπη, ο δεύτερος του τάκου και οι... επιστροφές - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης