ΣτΕ: Συνταγματική η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος

ΣτΕ: Συνταγματική η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν συνταγματική την επιβολή του τέλους λόγω του χαμηλού ύψους του

telos-epitideymatos19
Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 148/2024 απόφασή της (πρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευσταθία Σκούρα), έκρινε ότι η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, δεν παραβιάζει τις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1 και 5, 17, 25 παρ. 1 και 78 του Συντάγματος, τις αρχές της καθολικότητας και της ισότητας του φόρου, την αρχή της αναλογικότητας, καθώς και το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν συνταγματική την επιβολή του επίμαχου τέλους, λόγω του χαμηλού ύψους του (ανέρχεται στα 650 ευρώ ετησίως), την πρόβλεψη εξαιρέσεων στον νόμο και το μαχητό χαρακτήρα του τεκμηρίου, ώστε να απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι για τους οποίους προκύπτει ότι δεν έχει πράγματι κτηθεί το αντίστοιχο εισόδημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιδρομή χιλιάδων μακάκων στο κέντρο της Ταϊλάνδης

Θρίλερ με 40χρονη που βρέθηκε νεκρή κοντά στο νεκροταφείο των Αγίων Θεοδώρων - Τα ξημερώματα είχε καεί το σπίτι της


Εγκατέλειψαν αναίσθητο τον 83χρονο πεζό οι αναβάτες της μηχανής στη Νίκαια - «Τον έβρισαν και εξαφανίστηκαν», λέει αυτόπτης μάρτυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης