Καιρός - Κολυδάς: Πολλά τα γυρίσματα του καιρού το επόμενο δεκαήμερο - Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Καιρός - Κολυδάς: Πολλά τα γυρίσματα του καιρού το επόμενο δεκαήμερο - Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια

xionia-arthrou
Για τις αλλαγές του καιρού το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Φεβρουάριο αναφέρεται σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Όπως υπογραμμίζει, «θα εναλλάσσονται οι ψυχρές εισβολές και οι θερμές μεταφορές».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, «με την είσοδο του Φεβρουαρίου όλα δείχνουν οτι στη χώρα μας επικρατεί μια κατάσταση αναμενόμενη για χειμώνα».

«ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Στο video που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τις αποκλίσεις των θερμοκρασιών στα 850 hPa από τις κανονικές για την εποχή , όπου εναλλάσσονται οι ψυχρές εισβολές και οι θερμές μεταφορές. Πάντως με την είσοδο του Φεβρουαρίου όλα δείχνουν οτι στη χώρα μας επικρατεί μια κατάσταση αναμενόμενη για χειμώνα.

Το "παράξενο" είναι οτι στη Βόρεια Ευρώπη εδραιώνεται και πάλι ένας μεγάλος αντικυκλώνας που φέρνει θερμοκρασιακά μέγιστα διαρκείας. Γιατί συμβαίνει αυτό, θα το αναλύσουμε σε επόμενα άρθρα ή αναρτήσεις» τονίζει ο κύριος Κολυδάς.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά

📌ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ. ✅Στο video που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τις αποκλίσεις των...

Posted by Theodoros Kolydas on Friday, January 19, 2024

Τσατραφύλλιας: Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Την ίδια στιγμή, για την πορεία του καιρού και τις χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφοντας τις 13 περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Σύμφωνα με την εκτίμησή του συνολικά θα είναι 13 οι περιοχές στις οποίες θα χιονίσει από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Ειδικά, δε, για την Αττική ο μετεωρολόγος του Alpha προβλέπει χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα σημειώνονται κατά διαστήματα από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής

Οι 13 περιοχές που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Καστοριά,
Κοζάνη,
Φλώρινα,
Κλείσιμο
Έδεσσα,
Θεσσαλονίκη,
Καβάλα,
Ξάνθη,
Αλεξανδρούπολη,
Λήμνος,
Σαμοθράκη,
Καρπενήσι,
Καλάβρυτα,
Τρίκαλα Κορινθίας.

H ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Καλημέρα! Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει από το Σαββατο 20/1 αργά το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 21/1 το...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, January 18, 2024

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Παράλληλα σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20/01) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.
β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21/01) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.
γ) Τη Δευτέρα (22/01) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .
β) Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (21-01-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ


Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν βαθμιαία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ από τη νύχτα θα επεκταθούν σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας καθώς και στα ορεινά ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 ενώ γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

kairos-savvato


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου . Στα κεντρικά και τα νότια αναμένεται να κυμανθεί στους 15 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά, από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές ενώ από τη νύχτα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 6 με 7 και από το μεσημέρι στο Θρακικό στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από - 02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στη Ήπειρο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 13 και εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στα βόρεια θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 15 έως 20 και στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειοανατολικούς 5 με 6 και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά, από το απόγευμα και στα ημιορεινά ενώ από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Greek Mafia: Οι εκτελεστές ακολούθησαν με αυτοκίνητο ένα από τα θύματα - Δείτε φωτογραφίες της διαδρομής τους

Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία χειρότερα ενδεχόμενα για την υγεία της - Όργιο φημών στη Βρετανία μετά την επέμβασή της

Κύκλωμα μαστροπείας Κολωνού: Ελεύθερη η «Έλενα» και ένας ακόμη κατηγορούμενος – Οι όροι που τους επιβλήθηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης