Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης - Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης - Αισθητός στην Αττική

Στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης το επίκεντρο, στα 14,6 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - Ακολούθησαν μετασεισμοί 2,4 και 3,1 Ρίχτερ - Γνωστή για τη σεισμικότητά της η περιοχή λέει ο Βασίλης Καραστάθης

lekkas-seismos-arthrou
Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 4:15 το μεσημέρι με επίκεντρο στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ λίγο αργότερα καταγράφηκαν και νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Κύμης και 3,1 Ρίχτερ στις 4:33 στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης.  

seismos_kymi


Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας είπε στην ΕΡΤ πως «δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό». «Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. (…) Έχει ιστορικό η περιοχή αλλα συνήθως περιορίζεται η γύρω από αυτή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι θαλάσσια και αραικατοικημένη» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα οανατολικά της Κύμης και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.

emsc_kymi




Ειδήσεις σήμερα:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Μέγαρα κρυβόταν ο 24χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο


Αεροσκάφος έπιασε φωτιά στον αέρα λίγο μετά την απογείωσή του και προσγειώθηκε στο Μαϊάμι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης