ΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός Δημήτρης Μάλλιος

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός Δημήτρης Μάλλιος

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεργάστηκε με τον Αντιστράτηγο Μάλλιο κατά τη διάρκεια της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου τον Φεβρουάριο του 2020

mallios_ellas_xr
Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη με την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντιδράσεις.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν είναι η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου με τις πληροφορίες του protothema.gr να επιβεβαιώνονται καθώς στη θέση του τοποθετείται ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων.

Με καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας μέχρι πρότινος ήταν ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων με θητεία κατά το παρελθόν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεργάστηκε με τον Αντιστράτηγο Μάλλιο κατά τη διάρκεια της υβριδικής απειλής που δέχθηκε η Ελλάδα από την Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2020 στα σύνορα του Έβρου και ο υπουργός γνωρίζει καλά τις ικανότητές του. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

Αναλυτικά, το βιογραφικό του έχει ως εξής:

Γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής, το έτος 1966. Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1985 αποφοιτώντας από τη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας το 1986, τη Σχολή Αρχιφυλάκων το 1989 και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1993.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει παρακολουθήσει τα προβλεπόμενα Σχολεία του Σώματος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατέχει πιστοποιητικό εξειδίκευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα «Διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων». Υπηρέτησε στην μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύμβουλος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, από το έτος 2010 έως το 2015.

Διετέλεσε πρόεδρος σε ομάδες εργασίας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα έτη 2003 και 2014. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) από το έτος 2016.

Εθνικός εκπρόσωπος σε πολυάριθμες ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για θέματα αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δράσεις και προγράμματα σε τρίτες χώρες, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εισηγητής σε πανεπιστημιακές διαλέξεις και σε επιστημονικά διεθνή συνέδρια με θεματικές το μεταναστευτικό ζήτημα, την προστασία συνόρων και τις υβριδικές απειλές. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Του έχουν απονεμηθεί τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Όταν επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου.


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο - Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής

Σήμερα στο ΚΥΣΕΑ σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ - Η νέα ηγεσία

Όλο το παρασκήνιο από το «γαλάζιο» φροντιστήριο για τα ομόφυλα: Οι διάλογοι, οι ενστάσεις και οι απαντήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης