Περιστέρι: Η «οδός Βασιλόπιτας» που έσπασε όλα τα ρεκόρ - Βίντεο

Περιστέρι: Η «οδός Βασιλόπιτας» που έσπασε όλα τα ρεκόρ - Βίντεο

Η γιγαντιαία βασιλόπιτα έφτασε τα 78 μέτρα μήκος και τους 9 τόνους σε βάρος - Ξεπέρασε τα 65 χιλιάδες κομμάτια και είχε 200 φλουριά

vasilopita_peristeri
Σε μια γιγαντιαία βασιλόπιτα μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων, που έσπασε όλα τα ρεκόρ, μετατράπηκε σημαντικό μέρος του μεγαλύτερου πεζόδρομου της χώρας, στο Περιστέρι.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατεία Δημαρχείου - σταθμός Μετρό "Περιστέρι".

Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories

Οδός Βασιλόπιτας στο Περιστέρι. Γιατί τα ρεκόρ ακόμα και αν είναι Guinness είναι για να σπάνε.


Κλείσιμο
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η Βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 65 χιλιάδες κομμάτια, τους 9 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία. Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα. Στην παρασκευή συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 5.500 kg Αλεύρι, 1.700 kg Ηλιέλαιο - Λάδι, 500 kg Ζάχαρη, 520 kg Άχνη, 5.000 Αυγά, 30kg Πορτοκάλια Ξύσμα, 75 kg Κονιάκ, 70 kg Κανέλλα τριμμένη.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι καταθέσεις για το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», λέει ο 18χρονος - Η μάνα «φοβάται μην κάνει κακό στον εαυτό του»

«Δώρα» 2,7 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνει το 2024 - Ποιοι και τι ποσά κερδίζουν

Καιρός: Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και συννεφιά - Αναλυτικά η πρόγνωση για το τριήμερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης