Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ελεύθεροι και οι 105 χούλιγκανς που είχαν συλληφθεί για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ελεύθεροι και οι 105 χούλιγκανς που είχαν συλληφθεί για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα με σκοπό την παρακολούθηση αγώνων και τους επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης €1.000 

hooligan_dolofonia_michali
Ελεύθεροι είναι πλέον και οι 105 χούλιγκαν, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι με απόφαση των αρμοδίων ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι κατηγορούμενοι, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους όπως απαγόρευση εισόδου στη χώρα για να την παρακολούθηση αγώνων και καταβολής εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Συνολικά εκτός φυλακής βρίσκονται 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στην αποφυλάκιση του εντολέα του Ι.Τ., ιδιόκτητη επιχείρησης εστίασης πίσω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κούγια η αποφυλάκιση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ήρθε έπειτα «από την μελέτη όλων των αντικειμενικών στοιχείων (αποτυπώματα, στοιχεία DNA, βίντεο, φωτογραφίες)» από τα οποία «δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή του στα κακουργήματα, για τα οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ αποβλήθηκε από τη δικονομική θέση του υποστηρικτή της κατηγορίας στην υπόθεση του Κατσούρη, αλλά ακόμη και για τις ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν στο στάδιο OPAP Arena και στα καταστήματα που στεγάζονται εκεί.

«Κατόπιν αυτής της εξελίξεως δηλώνω ότι θα καταθέσω μήνυση και αγωγή αποζημιώσεώς μου για τα δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων και sites, τα οποία ειρωνεύονται τις επιστημονικές απόψεις εμού και των συνεργατών μου, υποστηρίζοντας ότι η δικηγόρος της ΑΕΚ κα Έλλη Ρίζου σωστά δήλωσε παράσταση υποστηρίξεως της κατηγορίας υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ η δική μου άποψη ήταν ότι αυτό το αίτημα ήταν απαράδεκτο» αναφέρει ακόμη ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι, τα νομικά είναι για αυτούς που τα γνωρίζουν, και η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται μέσω ιδιοτελών δημοσιογράφων και εφημερίδων της ΑΕΚ, ούτε λαμβάνει βοήθεια από δικηγόρους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τους. Αυτές τις ειρωνείες εις βάρος μου θα τις πληρώσετε πολύ ακριβά, ειδικά γι’ αυτή την υπόθεση, όπου κάποιοι, για να διαφημιστούν, καπηλεύτηκαν το θάνατο του αειμνήστου Μιχάλη Κατσούρη».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο 24χρονος στην Πράγα έψαχνε αίθουσα-αίθουσα τα θύματά του - Τι έγραφε στο ημερολόγιό του πριν το μακελειό

Μετά από 6 χρόνια εξαφάνισης, ο έφηβος Άλεξ Μπάτι αποκαλύπτει γιατί το έσκασε από τη μητέρα του που τον απήγαγε

Σάλος στη Ρωσία για «σχεδόν γυμνό» πάρτι στη Μόσχα ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης