Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 50χρονος που μαχαίρωσε αδέσποτο σκυλί

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 50χρονος που μαχαίρωσε αδέσποτο σκυλί

Ο κατηγορούενος δήλωσε ότι είναι μοναχός κι ότι διαβιεί σε κελί του Αγίου Όρους - Στην απολογία του υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του

skylos
Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 1.500 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αδέσποτα σκυλιά, σε πλατεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μοναχός κι ότι διαβιεί σε κελί του Αγίου Όρους, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για βασανισμό – κακοποίηση ζώου συντροφιάς. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος υπήκοος Σερβίας ανέφερε ενώπιον του 4ου Τακτικού ανακριτή ότι το άτυχο ζώο δεν του επιτέθηκε και το μαχαίρωσε με ένα μαχαίρι δέκα εκατοστών που είχε στην κατοχή του για εργασίες. Υποστήριξε, επίσης, ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, λέγοντας ότι δεν χτύπησε τα άλλα δύο σκυλιά αλλά μόνο αυτό που τραυμάτισε με το μαχαίρι.

Το αδιανόητο συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία της περιοχής. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος άνδρας, τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο - πιθανόν σουγιά - τον αδέσποτο σκύλο που είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και ακούει στο όνομα «Ρόκο», ενώ φέρεται ότι επιχείρησε να χτυπήσει κι άλλα δύο αδέσποτα σκυλιά που πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Όπως προκύπτει από την κτηνιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση που έγινε εκτάκτως την Κυριακή στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης και αποκάλυψε το protothema.gr, όλοι οι ζωτικοί παράμετροι του ζώου είναι φυσιολογικοί, ωστόσο φέρει τραύμα βαθύ στη θωρακική χώρα, περίπου τριών εκατοστών.

Μιλώντας στο protothema.gr, η εθελόντρια στο Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας και Πρόνοιας, Μαρία Χρυσίδου, είχε αναφέρει ότι ο άντρας, ο οποίος ήταν ντυμένος σαν μοναχός, πλησίασε τα σκυλιά που ήταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαχαίρωσε το ένα.

«Τρόμαξε, άρχισε να κλαίει και έτρεξε για να φύγει», τόνισε η κυρία Χρυσίδου, επισημαίνοντας ότι εντόπισαν το σκυλί σήμερα, υπέβαλαν καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο.

«Ήρθε η γνωμάτευση για το σκυλί, αλλά πρέπει να εξεταστεί και από κτηνίατρο του Δήμου. Η γνωμάτευση του ιδιώτη κτηνιάτρου λέει ότι είναι σίγουρα μαχαίρωμα και όχι δάγκωμα από άλλο ζώο», σημείωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεθυσμένος 75χρονος κινούνταν αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, παραβίασε κόκκινα και έφτασε έως την Παλλήνη

Σε ΕΠΑΛ στο Πέραμα ο Μητσοτάκης: Τι αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση


Ήμουν δίπλα του όταν πέθανε, έπιασα τα χέρια του και ήταν παγωμένα, είπε η Άννα Φλωρινιώτη για τον αδερφό της, Νίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης