Τρίκαλα: Λεηλάτησαν κτίρια, φωτοβολταϊκά πάρκα και αποθήκες

Τρίκαλα: Λεηλάτησαν κτίρια, φωτοβολταϊκά πάρκα και αποθήκες

Δύο άτομα συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω

fotovoltaiks
Επ' αυτοφώρω τσάκωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δυο Έλληνες «κυνηγούς» χαλκού και μετάλλων, την στιγμή που ξήλωναν καλώδια από τον κεντρικό πίνακα ενός κτιρίου στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων προκαλώντας φθορές και εξιχνίασαν συνολικά επτά κλοπές.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δυο δράστες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, είχαν διαπράξει στο διάστημα από τις 19 Ιουλίου ως τις 3 Δεκεμβρίου άλλες πέντε κλοπές και μια απόπειρα στον προαύλιο χώρο μιας επιχείρησης, σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο και σε δύο αποθήκες, από τα οποία έκλεψαν πέντε μονάδες κλιματισμού που προορίζονταν για ανακύκλωση, δέκα βάσεις αλουμινίου, τέσσερις ζάντες αυτοκινήτου, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, πέντε μπαταρίες αυτοκινήτου, καλώδια και μέταλλα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισβάλει σε ένα ακόμη φωτοβολταϊκό πάρκο κόβοντας μέρος της συρμάτινης περίφραξης, χωρίς όμως να καταφέρουν να κλέψουν κάτι. Κατά την διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στα όρια του αυτοφώρου, συνελήφθη και ένας Έλληνας που διατηρεί επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος αγόραζε τα κλοπιμαία από τους δράστες. Μάλιστα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν μία εσωτερική και μία εξωτερική μονάδα κλιματισμού, τέσσερις μπαταρίες αυτοκινήτου και ένας προβολέας, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Κλείσιμο
Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση, ενώ η Ασφάλεια ερευνά τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.

*φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος για τη ροζ σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης: Αποσύρεται με παρέμβαση Γεραπετρίτη - Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά

Η θεωρία της Αρβελέρ για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βεργίνα που αμφισβητεί τον Μανόλη Ανδρόνικο

Βίντεο: Ράπερ φώναξε στη σκηνή κοπέλα που του πέταξε παγάκια και διέταξε τον ξυλοδαρμό της - «Ορμήξτε της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης