Θεσσαλονίκη: Βαθύ τραύμα στον θώρακα φέρει ο σκύλος που μαχαίρωσε ο αλλοδαπός ρασοφόρος

Θεσσαλονίκη: Βαθύ τραύμα στον θώρακα φέρει ο σκύλος που μαχαίρωσε ο αλλοδαπός ρασοφόρος

Εκτός από τον «Ρόκο», ο 50χρονος, που δηλώνει μοναχός στο Άγιο Όρος, επιχείρησε να χτυπήσει και άλλα αδέσποτα - Η γνωμάτευση του κτηνιάτρου

skylos-1
Βαθύ τραύμα στη θωρακική χώρα διαπιστώθηκε ότι φέρει ο αδέσποτος σκύλος που, σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, από έναν 50χρονο αλλοδαπό ο οποίος δηλώνει μοναχός στο Άγιον Όρος.

Το αδιανόητο συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία της περιοχής. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη, τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο -πιθανόν σουγιά- τον αδέσποτο σκύλο που είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και ακούει στο όνομα «Ρόκο», ενώ φέρεται ότι επιχείρησε να χτυπήσει κι άλλα αδέσποτα που πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Όπως προκύπτει από την κτηνιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση που έγινε εκτάκτως σήμερα στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης και αποκαλύπτει το protothema.gr, όλοι οι ζωτικοί παράμετροι του ζώου είναι φυσιολογικοί, ωστόσο φέρει τραύμα βαθύ στη θωρακική χώρα, περίπου τριών εκατοστών.

Κλείσιμο

Η κτηνίατρος που πραγματοποίησε την εξέταση προχώρησε σε καθαρισμό του τραύματος, σύστησε να γίνει συρραφή και χορήγησε αντιβίωση. Αύριο αναμένεται να γίνει η εξέταση του ζώου και από κτηνίατρο του Δήμου Θέρμης, ενώ από την πρώτη στιγμή φιλόζωοι της περιοχής βρίσκονται δίπλα στο άτυχο ζώο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr, η εθελόντρια στο Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας και Πρόνοιας, Μαρία Χρυσίδου, ο άντρας, ο οποίος ήταν ντυμένος σαν μοναχός, πλησίασε τα σκυλιά που ήταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαχαίρωσε το ένα.

«Τρόμαξε, άρχισε να κλαίει και έτρεξε για να φύγει», τόνισε η κυρία Χρυσίδου, επισημαίνοντας ότι εντόπισαν το σκυλί σήμερα, υπέβαλαν καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο.

«Ήρθε η γνωμάτευση για το σκυλί αλλά πρέπει να εξεταστεί και από κτηνίατρο του Δήμου. Η γνωμάτευση του ιδιώτη κτηνιάτρου λέει ότι είναι σίγουρα μαχαίρωμα και όχι δάγκωμα από άλλο ζώο. Αύριο θα μεταφερθεί και στον γιατρό του Δήμου για εξετάσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι νωρίτερα, το Σάββατο, η ίδια δέχθηκε απειλή από άλλο άτομο στην περιοχή που της είπε ότι θα ρίξει φόλες στα αδέσποτα.

gnomateusi1


Το σκυλί, μετά την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Μετά το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο, με τον θάνατο της γυναίκας, υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις για τα αδέσποτα», υπογράμμισε η εθελόντρια.

Ο 50χρονος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και περί όπλων και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Την προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θέρμης.


Ειδήσεις σήμερα:

Μία σύλληψη για την άγρια συμπλοκή ανηλίκων με κράνη, ξύλα και ρόπαλα στην Τούμπα

«Απόλυτες ανοησίες» χαρακτήρισε ο Πούτιν το σχόλιο Μπάιντεν για σχέδιο της Ρωσίας να επιτεθεί σε χώρα του NATO

Διασωληνωμένος ο ένας εκ των τριών Κρητικών που τραυματίστηκαν στο Γκάζι - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης