Η JTI στηρίζει τον «Αγρότη της Χρονιάς 2023»

Η JTI στηρίζει τον «Αγρότη της Χρονιάς 2023»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τονίστηκε ότι στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού στην Ελλάδα.

kedriki_JTI
Ουσιαστικό ρόλο και συμβολική σημασία είχε στις αρχές του μήνα η παρουσία της JTI στην τελετή απονομής των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς 2023» στην πόλη της Ξάνθης, στην οποία η εταιρεία λειτουργεί το εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς» πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Ασυμμετρίες του Χθες, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Νέα Μοντέλα Συνεργασίας στην Αγροτική Παραγωγή». Στην ενότητα «Ιστορία του Καπνού, Νέα Προϊόντα και Αγροτική Ανάπτυξη στη Θράκη», ο κ. Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Παραγωγής ΣΕΚΑΠ Α.Ε., εκπροσωπώντας τη JTI αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που δίνει η παρουσία της JTI τόσο στην περιοχή όσο και στον κλάδο του καπνού, τονίζοντας ότι «στόχος της εταιρείας είναι να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης».
NEW_KAR_8198
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δρόσος υπογράμμισε ότι «η JTI Ελλάδας από το 2020 έχει αυξήσει κατά 50% τις αγορές καπνού από την Ελλάδα και φέτος έχουν φτάσει τα 36 εκατ. δολάρια σε αξία». Δεσμεύθηκε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί πρώτη ύλη από την περιοχή και για την κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού στην οποία εισήλθε πρόσφατα. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόκληση της μείωσης των επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής και στα μέτρα που υιοθετεί η JTI για μια βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την ευχή «να αναγεννηθεί ο ελληνικός μπασμάς τον οποίο χαρακτήρισε ως την ‘κορυφαία ελληνική ποικιλία καπνού στον κόσμο.»

Κλείσιμο
Αξίζει να τονιστεί ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα ως «κεντρικός» οικοδεσπότης της εκδήλωσης στο Μουσείο της Ακρόπολης για την ανακοίνωση της εισόδου της JTI στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού, ο κ. Βασίλης Βωβός, Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως, κατέστησε σαφές ότι ισχυρή φιλοδοξία της JTI είναι να καταστεί ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού στην ελληνική αγορά. Ο κ. Βωβός επεσήμανε ότι με την επένδυση αυτή η JTI συνδυάζει την Παράδοση με την Καινοτομία, ανέφερε ότι η μακρά και εδραιωμένη παράδοση της βιομηχανίας καπνού στην Ελλάδα αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για τη μελλοντική εξέλιξη του κλάδου ενώ δεσμεύθηκε ότι «με την ίδια προσήλωση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να επενδύουμε στα εργαλεία και τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή εποχή που αναδύεται».

Η στάση αυτή της JTI Ελλάδας συντονίζεται με την παγκόσμια φιλοσοφία του ομίλου στις συνεργασίες του με τους καπνοκαλλιεργητές. Σύμφωνα με τον κ. Takehiko Tsutsui, Executive Vice President, Reduced-Risk Products JTI, ο οποίος βρέθηκε επίσης πρόσφατα στη χώρα μας ειδικά για το λανσάρισμα του νέου προϊόντος της εταιρείας στην ελληνική αγορά, «η JTI στοχεύει στο να διασφαλίζει ότι οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες επηρεάζουν θετικά τις εθνικές οικονομίες και τις τοπικές κοινότητες, για τις οποίες επενδύει ετησίως περίπου $40 εκατ. παγκοσμίως, προωθώντας την ευημερία όλων των μελών της εφοδιαστικής αλυσίδας της, συμπεριλαμβανομένων των 62.000 καλλιεργητών, των προμηθευτών και των εμπορικών εταίρων και φυσικά των 46.000 εργαζομένων της σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο».
«Σε αυτή τη διευρυμένη αλυσίδα αξίας, η JTI υποστηρίζει τις ορθές γεωργικές πρακτικές και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και για τα νέα της προϊόντα» ανέφερε ο κ. Tsutsui για να προσθέσει ότι η παγκόσμια επένδυση της JTI ύψους άνω των 300 δις ιαπωνικών γιεν για τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου μεταξύ 2023 και 2025 καθοδηγείται από το πνεύμα της προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον, για την εταιρεία και τους ανθρώπους της, για τους καλλιεργητές καπνού, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Takehiko Tsutsui επιβεβαίωσε στον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ Α.Ε.) και π. Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης, κ. Αλέξανδρο Κοντό ότι η JTI θα συνεχίσει να αγοράζει υψηλής ποιότητας φύλλα καπνού από τη ΣΕΚΕ για τα προϊόντα της παγκοσμίως. Ο κ. Καραμανλής έδωσε τα εύσημά του στη συνεχιζόμενη επένδυση της JTI για το λανσάρισμα του νέου προϊόντος. Χαιρέτησε τις δραστηριότητες της JTI στην ακριτική περιοχή της Θράκης, επισημαίνοντας πως αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης, εξαγωγών αλλά και κοινωνικής συνοχής της περιοχής με τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η συνεργασία ΣΕΚΕ - JTI, έχει όλες τα εχέγγυα να επεκταθεί προς όφελος και των δύο πλευρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης