Τρίπολη: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου πιλότου Μάριου Τουρούτσικα

Τρίπολη: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου πιλότου Μάριου Τουρούτσικα

Ο υποσμηναγός σκοτώθηκε τον Ιανουάριο στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, όταν το Phantom στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας

touroutsikas_4
Με την δέουσα τιμή και με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη και την ανδρεία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του προτομής του ήρωα Υποσμηναγού στην Τρίπολη.

Με μάτια γεμάτα δάκρυα και τις ψυχές σφιγμένες από πόνο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα πιλότου που στις 30 Ιανουαρίου του 2023 έχασε την ζωή του στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας σε πτήση εν ώρα καθήκοντος.

ArcadiaPortal.gr Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρκά αεροπόρου Μάριου - Μιχαήλ Τουρυούτσικα


Εκ μέρους της Κυβέρνησης στην τελετή βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, οι Βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

touroutsikas_0
touroutsikas_5


Στην τελετή βρέθηκαν επίσης στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συνάδελφοι από την 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη του.

touroutsikas_f
touroutsikas_m
touroutsikas1
Κλείσιμο


Η οικογένεια και οι γονείς του ήρωα Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα με βουρκωμένα μάτια είδαν την προτομή να αποκαλύπτεται, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ξέσπασμα χειροκροτημάτων την ώρα που Fantom F4 έκαναν πτήση πάνω από το σημείο. Ακλούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή, ενώ υπήρξε και στεφάνι εκ μέρους της προεδρίας της Δημοκρατίας με την τελετή να ολοκληρώνεται με σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Πηγή: ArcadiaPortal


Ειδήσεις σήμερα

Super League 1: Ποιοι είναι οι 10 αγώνες που θα παίξουν χωρίς κόσμο οι Big 5

Με οίδημα στο κεφάλι μετά το αλλεργικό σοκ η 17χρονη: Το βούτυρο στο ψωμί, η καθηγήτρια που τη βρήκε και οι ενέσεις αδρεναλίνης


Κύμα αφρικανικής ζέστης θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 10°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, λέει ο Τσατραφύλλιας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης