Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών σε Αθήνα και άλλες πόλεις για τον 31χρονο συνάδελφό τους - Βίντεο και φωτογραφίες

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών σε Αθήνα και άλλες πόλεις για τον 31χρονο συνάδελφό τους - Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αστυνομικοί ζητούν να μπει, επιτέλους, ένα τέλος στον κύκλο της οπαδικής βίας

astynomikoi_ProPo
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αστυνομικοί τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλα σημεία της χώρας έπειτα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους, στη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στο Ρέντη.

Στην πρωτεύουσα, περίπου 3.000 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κρατώντας πανό που ανέφεραν «Ως εδώ» και ζητώντας να μπει, επιτέλους, ένα τέλος στα φαινόμενα οπαδικής βίας. Λόγω της συγκέντρωσης διακόπηκε περίπου ως τις 5 το απογευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Κατεχάκη, από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Μεσογείων, στο ρεύμα προς την Αττική Οδό. 

astynomikoi_ProPo


Στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Με σύνθημα «οι ζωές μας δεν κοστίζουν 30 ευρώ» οι ένστολοι ζητούν, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα γήπεδα. «Πραγματοποιούμε διαμαρτυρία για τον άδικο τραυματισμό του συναδέλφου μας, οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι μαζί με τον Γιώργο», δήλωσε αρχικά ο  Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.



Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια της Super League κεκλεισμένων των θυρών, τόνισε πως «κάτι τέτοιο δεν αρκεί αφού το οπαδικό σύστημα είναι ένα πολιτειακό ζήτημα το οποίο έχει μετατραπεί σε κρεατομηχανή». «Κάθε χρόνο έχουμε τραυματισμένους είτε αστυνομικούς είτε πολίτες», πρόσθεσε ζητώντας την αυστηροποίηση των ποινών για ζητήματα οπαδικής βίας.

astynomia_thess
astynomia_thess1
astynomia_thess2
astynomia_thess4
Κλείσιμο


Ο αν. Γενικός Γραμματέας της ΕΑΥΘ, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε, με τη σειρά του ότι «ήρθαμε σήμερα όλοι εδώ να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους και έξω από αυτούς. Να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στο συνάδελφο που έχει τραυματιστεί και να προσευχηθούμε όλοι μαζί σύντομα να είναι πάλι μαζί μας. Το θετικό είναι ότι όλη η αστυνομία είναι εδώ. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι δίπλα μου είναι ο πρόεδρος των απόστρατων αστυνομικών».

enwsh-astunomikwn__3_
enwsh-astunomikwn__2_
enwsh-astunomikwn-maketa
enwsh-astunomikwn-arthrou


«Οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά είναι μια αναμασημένη τροφή η οποία δε πρόκειται να δώσει απολύτως καμία λύση. Το μέτρο των κεκλεισμένων των θυρών δε πρόκειται να αξιολογήσει τίποτα ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα την 12η Φεβρουαρίου όταν θα επανακαμψει η κυβέρνηση να βγάλει καινούργια μέτρα. Το μόνο που πρέπει να γίνει - και πρέπει να γίνει εχθές - οι ανώνυμες εταιρείες να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων», επεσήμανε.

enwsh-astunomikwn__4_
enwsh-astunomikwn__1_


Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μετά τη διαμαρτυρία τελέστηκε παράκληση στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμιου που βρίσκεται στην ΓΑΔΘ, από τον πατέρα Αθηναγόρα, για τον 31χρονο που δίνει μάχη για τη ζωή του. «Τόσες προσευχές έχουν τη δύναμη να φτάσουν στα αυτιά του Θεού και εκείνος να δώσει χρόνια στον αδελφό μας Γεώργιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αστυνομικοί και στην έδρα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

astynomia_argolida
astynomia_argolida2
astynomia_argolida3

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ 11/12/2023

Συμβολική δράση έξω από το κτίριο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, πραγματοποιήσαν το πρωί και οι αστυνομικοί της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να περάσουν το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, ενώνοντας τις προσευχές τους ώστε ο συνάδελφός τους να κερδίσει τον αγώνα που δίνει, καθώς επίσης να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο της οπαδικής βίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Μήνυμα των Αστυνομικών της Κοζάνης κατά της οπαδικής βίας με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού



Ειδήσεις σήμερα

Super League 1: Ποιοι είναι οι 10 αγώνες που θα παίξουν χωρίς κόσμο οι Big 5

Με οίδημα στο κεφάλι μετά το αλλεργικό σοκ η 17χρονη: Το βούτυρο στο ψωμί, η καθηγήτρια που τη βρήκε και οι ενέσεις αδρεναλίνης


Κύμα αφρικανικής ζέστης θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 10°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, λέει ο Τσατραφύλλιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης