Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις σε γηροκομείο για την 92χρονη που ήπιε καθαριστικό και πέθανε

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις σε γηροκομείο για την 92χρονη που ήπιε καθαριστικό και πέθανε

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια

girokomeio-athinon
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου στο Ηράκλειο όπου βρήκε τραγικό θάνατο μια 92χρονη που κατανάλωσε από λάθος απολυμαντικό, καθώς και την 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη και την 23χρονη νοσηλεύτρια που της χορήγησε τα φάρμακα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο γαμπρός της 92χρονης την Τρίτη, κατά τη χορήγηση των φαρμάκων στη δομή την Δευτέρα μπέρδεψαν τα μπουκάλια του νερού με αυτά που περιείχαν καθαριστικά και μόλις ήπιε το περιεχόμενό τους η ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Η οικογένεια της 92χρονης υπέβαλε μηνύσεις και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο γηροκομείο, όπου βρέθηκε το μπουκαλάκι με το απολυμαντικό, κατασχέθηκε και το περιεχόμενό του εξετάζεται από τοξικολογικό εργαστήριο.

Κλείσιμο
Ο ιατροδικαστής θα κάνει νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις στην σορό της 92χρονης.

Τι δείχνει βιντεοληπτικό υλικό

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που κλίνουν, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στο σενάριο του λάθους, προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν όλα μέσα από καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώνουν από τις κάμερες που υπήρχαν σε διάφορους, αλλά όχι σε όλους τους χώρους του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το μοιραίο λάθος έγινε το πρωί, γύρω στις 9 – 9.30, στην τραπεζαρία όπου είχε πάρει το πρωινό της η γυναίκα. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει όλο το σκηνικό. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φαίνεται να ζητά νερό από τη νοσηλεύτρια, η οποία παίρνει ένα μπουκαλάκι, το οποίο βρισκόταν μαζί με άλλα και της το αφήνει στο τραπέζι. Η γυναίκα, που ήταν ανοιακή, ανοίγει το μπουκάλι και αρχίζει να πίνει σιγά σιγά το υγρό, χωρίς να αντιδρά. Όταν το προσωπικό κατάλαβε τι είχε συμβεί προχώρησε σε αναρρόφηση, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό να σώσει την ηλικιωμένη που κατέληξε γρήγορα, αφού είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Άγνωστο παραμένει το πώς βρέθηκε το καθαριστικό υγρό μέσα στο μπουκάλι νερού και ανάμεσά σε άλλα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο μια σειρά από μοιραία λάθη να οδήγησαν στον θάνατο της ηλικιωμένης. Εξετάζεται κάποια καθαρίστρια να γέμισε με καθαριστικό το μπουκαλάκι και στη συνέχεια κάποιος άλλος υπάλληλος να το τοποθέτησε στο σημείο που βάζουν τα μπουκάλια με το νερό, χωρίς να ξέρει τι περιείχε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να την αφήσω;» είπε αμετανόητος ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στη Σαλαμίνα - Ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής

Ανατριχιαστική φωτογραφία δείχνει 13χρονο να στέκεται πάνω από την κοιμισμένη μητέρα του πριν τη σκοτώσει με μαχαίρι

Τι σημαίνει η δήλωση Στόλτενμπεργκ για «κακά νέα» από το μέτωπο στην Ουκρανία ενόψει του δύσκολου χειμώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης