Νέος πρόεδρος των Γενικών Αρχείων του Κράτους ο καθηγητής Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος

Νέος πρόεδρος των Γενικών Αρχείων του Κράτους ο καθηγητής Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος

Διδάσκει Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενώ έχει συγγράψει μονογραφίες και έχει επιμεληθεί εννιά συλλογικούς τόμους

dimitris_sotiropoulos
Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγγραφέας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος επελέγη ως νέος πρόεδρος των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Η τετραετής θητεία του, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της γραμματέως ορίστηκαν στο ΦΕΚ 1257 της 20ης Νοεμβρίου, και άρχισε από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.

Είναι πρωτοβάθμιος Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ διδάσκει και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στο παρελθόν έχει επίσης διδάξει για 8 χρόνια (2004-2012) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ιστορίας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και πιο πρόσφατα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο όπου συνεχίζει και σήμερα ως Συντονιστής Ενότητας.

Είναι επίσης Γραμματέας Σύνταξης του παλαιότερου ελληνικού περιοδικού ιδεών, της Νέας Εστίας, και τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων και εντύπων.

Έχει συγγράψει τις μονογραφίες «Φάσεις και αντιφάσεις του ελληνικού κράτους στον 20ό αιώνα, 1910-2001» (εκδ. Εστία, 2019) και «Από τον Ανένδοτο στην δεξιά-αντιδεξιά. Πολιτικοί και κοινωνικοί διχασμοί στη “μακρά” δεκαετία του 1960» (εκδ. Καθημερινή, 2019) ενώ έχει επιμεληθεί 9 συλλογικούς τόμους μεταξύ αυτών τον αγγλόφωνο, P. Panayiotopoulos – D.P. Sotiropoulos (eds), «Political and Cultural Aspects of Greek Exoticism», Palgrave-Macmillan (2019) και την πιο πρόσφατη συλλογή κειμένων του Κωστή Παπαγιώργη, «Κατάλοιπα του '21», (Καστανιώτης 2021).

Κλείσιμο
Είναι μέλος της Εταιρείας Σπουδών της Σχολής Μωραϊτη καθώς και των Επιστημονικών Επιτροπών της επιθεώρησης «Φιλοσοφείν» καθώς και του Foreign Affairs, The Hellenic Edition, ενώ διευθύνει και τη σειρά «Ιδέες & Πολιτική» στις εκδόσεις Μεταίχμιο. Εξάλλου, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Κύκλου «Άγγελος Δεληβοριάς» υπό την αιγίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της «Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών».

Έχει πάνω από 80 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους ή πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει επιμεληθεί 10 συλλογικούς τόμους ή πρακτικά συνεδρίων.Ειδήσεις σήμερα:

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Πρώην παράγοντας του μπάσκετ ο αρχηγός της οργάνωσης που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ

Καβάλα: 61χρονος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του γιου του - «Παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης