Το ελληνικό πρότυπο βιώσιμου τουρισμού στη Νάξο παρουσιάστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο

Το ελληνικό πρότυπο βιώσιμου τουρισμού στη Νάξο παρουσιάστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την έντονη υποστήριξή του στη σημασία της υλοποίησης του πρασίνου masterplan για την προστασία του περιβάλλοντος

laguna_coast_foundation__2_
Το ελληνικό πρότυπο βιώσιμου τουρισμού στη Νάξο μέσω του οργανισμού Laguna Coast Foundation παρουσιάστηκε χθες στον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης, τα στελέχη του Laguna Coast Foundation παρουσίασαν στο Πάπα το καινοτόμο και βιώσιμο project του Laguna Coast Foundation στη Νάξο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τις διαστάσεις του, τις μεθόδους εφαρμογής καθώς και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την έντονη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της ομάδας και τη σημασία της υλοποίησης του πρασίνου masterplan για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία υπόγειοποίησης των πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή.

Οπως αναφέρουν τα στελέχη του Οργανισμού «δεδομένης της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του Πάπα και της σχετικής ακύρωσης της συμμετοχής του στο COP28 στο Ντουμπάι, νιώθουμε ιδιαίτερα ευγνώμονες που επιτεύχθηκε η εν λόγω συνάντηση με το Laguna Coast Foundation. Η επίσημη πρόσκληση του Ποντίφικα αποτελεί πράξη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που έχει ο οργανισμός μας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης».

laguna_coast_foundation__3_
laguna_coast_foundation__1_


Εν συνεχεία, ακολούθησε συζήτηση με την Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βατικανό, Α.Ε. Αικατερίνη- Κάτια Γεωργίου όπου και αναλύθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μας με το Βατικανό στο πλαίσιο της αειφορίας και της βιωσιμότητας του πλανήτη. Να σημειωθεί ότι η επίσημη συνάντηση με τον Ποντίφικα πραγματοποιήθηκε με την θερμή υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αγία Έδρα (Βατικανό).

Στην επίσημη αποστολή του Laguna Coast Foundation στο Βατικανό, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Πιτταράς, ο Οικονομικός Διευθυντής Γεώργιος Δημοπουλος, η Ειρήνη Κιουλαφή, Γραμματέας Επικοινωνίας Α', Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη και η στενή συνεργάτιδα του Laguna Coast Foundation, Σοφία Βασιλοπούλου, επίσημη μεταφράστρια του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης