Εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη Συμφωνία Ανακωχής και συνεισφορά της Ελλάδος στον Πόλεμο της Κορέας

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη Συμφωνία Ανακωχής και συνεισφορά της Ελλάδος στον Πόλεμο της Κορέας

Η εκδήλωση συγκέντρωσε εξέχοντες εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δημοκρατίας της Κορέας

Korea1
Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σεούλ, προκειμένου να προβάλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας, με την ευκαιρία των εορτασμών της 70ης επετείου από την υπογραφή της Ανακωχής, διοργάνωσε στις 13 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Κορεατική Εθνοσυνέλευση, εκδήλωση σε εμβληματικό χώρο του Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν με ολιστικό τρόπο οι διμερείς ιστορικές σχέσεις, η μουσική, η τέχνη και οι γεύσεις της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας, παρά τις τεράστιες απώλειες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, απέστειλε στην Κορέα 9 αεροπλάνα και συνολικά 10.824 αξιωματικούς και στρατιώτες, εκ των οποίων οι 194 έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.
Korea
Η πρέσβυς κυρία Αικατερίνη Λούπα

Η εκδήλωση συγκέντρωσε εξέχοντες εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δημοκρατίας της Κορέας. Η σύζυγος του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, καθώς ο ίδιος ευρίσκεται στο εξωτερικό προς προώθηση της υποψηφιότητας του Busan για την φιλοξενία της EXPO 2030.

Ο γενικός γραμματέας της Εθνοσυνέλευσης της N. Κορέας, κ. Lee Kwangjae, κατά την ομιλία του, τόνισε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ν. Κορέας και Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μέλλον υπόσχεται πολλά για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η πρέσβυς της Ελλάδας στην Ν. Κορέα, κυρία Αικατερίνη Λούπα, στο μήνυμά της τόνισε ότι η ιστορική στιγμή που έφερε την Ελλάδα στην Κορεατική Χερσόνησο, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των υφιστάμενων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, και οδηγεί στην περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνεργασίας τους.
Korea8
Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι: Βουλευτής Γεώργιος Σταμάτης (επικρατείας ΝΔ), Αγγελική Αγγελίδη ζωγράφος, Θοδωρής Τζοβανάκης πιανίστας, Γενικός Γραμματέας Βουλής Νοτίου Κορέας κ. Lee Kwangjae και δεξιά η Πρέσβυς κυρία Αικατερίνη Λούπα

Κλείσιμο
Τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία συνέδραμε την διοργάνωση της Πρεσβείας, εκπροσώ­πησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Κορέας, κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος με το μήνυμά του εξέφρασε την σταθερή αλληλεγγύη της Ελλάδος προς την Δημοκρατία της Κορέας.

Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης ερμήνευσε Έλληνες και διεθνείς κλασσικούς συνθέτες. Ακολούθησε δείπνο προβάλλοντας μέσω της γαστρονομίας τα ελληνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα στον χώρο ήταν εκτεθειμένα έργα της ζωγράφου Αγγελικής Αγγελίδη, εμπνευσμένα από την φιλοσοφία και τα σύμβολα της Ν.Κορέας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και του Ομίλου ONEX, κ.Πάνος Ξενοκώστας, που ανέλαβαν την χορηγία του δείπνου που παρετέθη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εστίασε στην ισχυρή σχέση που έχουν οι δύο χώρες στον ναυτιλιακό τομέα για περισσότερα από 50 χρόνια, καθώς και στις μελλοντικές προκλήσεις για φιλικές προς το περιβάλλον ναυτιλιακές πολιτικές.

Korea_Pinakes

Η εκδήλωση έγινε σε ένα παραδοσιακό κτήριο της Κορεατικής Βουλής (Sarangjae hanok) στις 13 Νοεμβρίου, συμμετείχε η σύζυγος του νοτιοκορεάτη ΠΘ, ο γενικός γραμματέας της Κορεατικής Βουλής, πολιτικοί και διάφοροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι από κορεατικούς ομίλους.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Βουλευτής Γεώργιος Σταμάτης, στο πιάνο έπαιξε ο Θοδωρής Τζοβανάκης και παρουσιάστηκαν πίνακες της ζωγράφου Αγγελικής Αγγελίδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης