Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών τίμησε τον Στρατηγό Δημήτριο Θεοδωράκη

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών τίμησε τον Στρατηγό Δημήτριο Θεοδωράκη

Το 1940 ήταν επικεφαλής του Συντάγματος που μπήκε στην Κορυτσά - Η Τάξη του 2026 πήρε το όνομα του

smy-arthrou-2
Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, παρουσία του αρχηγού  του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Τάξης 2026 «Υποστράτηγου Δημήτριου Θεοδωράκη».

      Ο διοικητής της Σχολής ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης στην ημερήσια διαταγή του επεσήμανε. «Η σημερινή μέρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για την πορεία των πρωτοετών σπουδαστών, καθώς εισέρχονται στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια που αποτελεί το φυτώριο του Έθνους, το θησαυροφυλάκιο των αξιών και των αρετών του αρχαιοελληνικού πνεύματος, στην οικογένεια της θυσιαστικής προσφοράς αίματος, τιμής και δόξας. Ορκίστηκαν 167 πρωτοετείς σπουδαστές και τους προέτρεψε να τιμήσουν με την εν γένει παρουσία τους τον ήρωα της τάξης «Υποστράτηγο Δημήτριο Θεοδωράκη», ο οποίος με την πολεμική δράση του έκανε πράξη το έμβλημα της Σχολής: «Απάντων τιμιώτερον Πατρίς».
SMY-trikalwn-es__2_

      Την εκδήλωση παρακολούθησε, ως επίσημος προσκεκλημένος του διοικητή της Σχολής ο Κωνστατίνος Θεοδωράκης, απόγονος και εκπρόςωπος της οικογένειας  του ήρωα υποστρατήγου Δημητρίου Θεοδωράκη. Ο διοικητής της Σχολής του απένειμε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα ης ΣΜΥ και αναμνηστικό μετάλλιο. Η σπουδαία αυτή διάκριση αποτελεί επιβράβευση για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να συγκεντρώσει τα επίσημα, έγκυρα και αξιόπιστα έγγραφα και ντοκουμέντα για την πολεμική δράση και την προσφορά του στην Πατρίδα. Η τάξη της Σχολής του 2026 που φέρει το όνομα του Δημητρίου Θεοδωράκη, θα είναι η πρώτη που θα διδαχτεί και θα μελετήσει την στρατιωτική δράση του. Ανάλογη ήταν και η αξιολόγηση του τότε αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Δ. Μελισσινού, όταν στις 12 Δεκεμβρίου 1940 έστειλε τα γνήσια έγγραφα της απελευθέρωσης της Κορυτσάς τόσο στο Εθνολογικό Μουσείο για φύλαξη, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας για διδασκαλία και γνώση των επερχόμενων γενεών.
SMY-trikalwn-es__1_

      Στην τελετή χοροστάστησε ο μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος και παρέστησαν ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων  κ.κ. Θεόκλητος, οι βουλευτές Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας και Μαρίνα Κοντοτόλη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς  αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο αρχηγός Τακτικής  Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης υποναύαρχος  Πολυχρόνης Κουλούρης, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, διατελέσαντες δοικητές της ΣΜΥ, εκπρόςωποι ενώσεων, συλλόγων και άλλων φορέων, καθώς και οι οικείοι των ορκισθέντων σπουδαστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης