ΕΚΑΒ: Εκατοντάδες δρομείς χρειάστηκαν υγειονομική φροντίδα κατά τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

ΕΚΑΒ: Εκατοντάδες δρομείς χρειάστηκαν υγειονομική φροντίδα κατά τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Τουλάχιστον 90 άτομα χρειάστηκαν επείγουσα φροντίδα, 36 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και σε πολλούς άλλους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες

marathonios
Επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε 90 δρομείς κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων δρόμων του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου πρόσφεραν χθες, Σάββατο, και σήμερα, Κυριακή, οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ.

Από αυτούς, 36 δρομείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθεί περίθαλψη ή και να νοσηλευτούν.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αποτελεί η ανάταξη καρδιακής ανακοπής νεαρού αθλητή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεωφόρο Μεσογείων, από διασώστες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ (άφιξη στο σημείο του περιστατικού σε 2 λεπτά).

Κατόπιν ο νεαρός αθλητής, έχοντας ζωτικά σημεία, διακομίσθηκε με Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» όπου και νοσηλεύεται.

Παράλληλα, στα τρία Ιατρεία Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας, υπό τον συντονισμό των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΚΑΒ, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 262 αθλητές, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή τους σε κάποιον Υγειονομικό Σχηματισμό.

Επιπλέον, κατά μήκος όλων των διαδρομών των Αγώνων, από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ δόθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 300 αθλητές.

Καθ’ όλη την εξέλιξη των αγώνων δρόμων της διοργάνωσης του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας οι ιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ είχαν την αρωγή εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στελεχών παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (τελειόφοιτων σπουδαστών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ /ΙΕΚ-ΕΚΑΒ, εθελοντών Φυσικοθεραπευτών, εθελοντών Παροχής Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/ΕΕΣ), ενώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) λειτουργούσε ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ από το οποίο τα εξιδεικευμένα στελέχη του βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, τους περιφερειακούς Αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών του Μαραθώνιου, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση σε δόσεις - Εκτός η «Ομπρέλα», μένει ώσπου να... φύγει η Αχτσιόγλου και χαρακτηρίζει ακροδεξιό τον Κασσελάκη

Εύη Βατίδου: Μας εμβόλισε λένε οι επιβάτες της μοτοσικλέτας - Την έβρισε και την απείλησε, απαντά ο Κούγιας

Νέο πανηγύρι των τρολ της Κουμουνδούρου: «Πυρά» σε Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης