Η διαμεσολάβηση κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα

Η διαμεσολάβηση κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα

Το 2022 οι υποθέσεις που κατέληξαν σε συμφωνία μέσω της διαμεσολάβησης αυξήθηκαν κατά 6% έναντι του 2021 – Κυρίως αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές

diamesolavisi1
«Η συμβολή της Ελληνικής φιλοσοφίας στη Διαμεσολάβηση του σήμερα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο για την συμπλήρωση των 20 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών για τη Διαμεσολάβηση (GEMME). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της GEMME, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης και παρευρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας.

Η πρόεδρος της GEMME Rosalía Fernández και ο πρόεδρος της GEMME Ελλάδος Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, τόνισαν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην χώρα μας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτική μορφή επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, κερδίζει διαρκώς έδαφος τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα μάλιστα, επισήμανε ο κ. Μπούγας παρατηρήθηκε ότι στο σύνολο των διαφορών μετά την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης, ο αριθμός των υποθέσεων που κατέληξαν σε συμφωνία το περασμένο έτος αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το έτος 2021. Οι δε υποθέσεις που κατέληξαν σε συμφωνία αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές, προσέθεσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα €619.512 σε τρεις εταιρίες σχολικών ειδών για αθέμιτη κερδοφορία


Ιερείς ζητούν έμμεσα τον αφορισμό της Θέμιδος Μπαζάκα επειδή είπε «να πάψουν τα Θρησκευτικά από το σχολείο»


Νέα σύλληψη για πώληση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο στην Έδεσσα - Χειροπέδες σε 70χρονη που είχε σχεδόν 3 τόνους


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης