Το 2022 οι υποθέσεις που κατέληξαν σε συμφωνία μέσω της διαμεσολάβησης αυξήθηκαν κατά 6% έναντι του 2021 – Κυρίως αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές
«Η συμβολή της Ελληνικής φιλοσοφίας στη Διαμεσολάβησητου σήμερα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο για την συμπλήρωση των 20 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών για τη Διαμεσολάβηση (GEMME). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της GEMME, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης και παρευρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας.
Η πρόεδρος της GEMME Rosalía Fernández και ο πρόεδρος της GEMME Ελλάδος Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, τόνισαν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην χώρα μας.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτική μορφή επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, κερδίζει διαρκώς έδαφος τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Στην Ελλάδα μάλιστα, επισήμανε ο κ. Μπούγας παρατηρήθηκε ότι στο σύνολο των διαφορών μετά την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης, ο αριθμός των υποθέσεων που κατέληξαν σε συμφωνία το περασμένο έτος αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το έτος 2021. Οι δε υποθέσεις που κατέληξαν σε συμφωνία αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές, προσέθεσε.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.