Το 2022 οι υποθέσεις που κατέληξαν σε συμφωνία μέσω της διαμεσολάβησης αυξήθηκαν κατά 6% έναντι του 2021 – Κυρίως αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές
«Η συμβολή της Ελληνικής φιλοσοφίας στη Διαμεσολάβησητου σήμερα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο για την συμπλήρωση των 20 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών για τη Διαμεσολάβηση (GEMME). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της GEMME, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης και παρευρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας.
Η πρόεδρος της GEMME Rosalía Fernández και ο πρόεδρος της GEMME Ελλάδος Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, τόνισαν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην χώρα μας.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτική μορφή επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, κερδίζει διαρκώς έδαφος τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Στην Ελλάδα μάλιστα, επισήμανε ο κ. Μπούγας παρατηρήθηκε ότι στο σύνολο των διαφορών μετά την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης, ο αριθμός των υποθέσεων που κατέληξαν σε συμφωνία το περασμένο έτος αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το έτος 2021. Οι δε υποθέσεις που κατέληξαν σε συμφωνία αφορούν οικογενειακές και εμπράγματες διαφορές, προσέθεσε.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.
Διαθέτει 5 ακαδημαϊκές σχολές και 10 πανεπιστημιακά προγράμματα - Πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στη βρετανική τριτοβάθμια εκπαίδευση, με χιλιάδες αποφοίτους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.