Ρέντη: Δύο συλλήψεις για το περιστατικό με τη διαρροή αμμωνίας

Ρέντη: Δύο συλλήψεις για το περιστατικό με τη διαρροή αμμωνίας

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας που διασωληνώθηκε

ammonia_diarroi_1
Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία έπειτα από το περιστατικό διαρροής αμμωνίας σε επιχείρηση στου Ρέντη κατά το οποίο ένα άτομο ανασύρθηκε λιπόθυμο.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον τεχνικό ασφαλείας της μονάδας, 72 ετών, και τον νόμιμο εκπρόσωπο της μονάδας, 51 ετών.

Λόγω της διαρροής ανασύρθηκε ημιλιπόθυμος ένας άνδρας 50-60 ετών και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αττικόν όπου και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή του και ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από έντονη δύσπνοια.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Κλείσιμο
Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξετέθη αρχικά στην οσμή που δημιουργήθηκε και πήγε στο επίμαχο σημείο, στον υπόγειο χώρο της επιχείρησης για να ελέγξει τι συμβαίνει. 

Σημειώνεται ότι τα εργοστάσια χρησιμοποιούν την αμμωνία για βαθιά κατάψυξη στα ψυγεία τους. Η χρήση της είναι νόμιμη, παρ' ότι τα καινούρια χρησιμοποιούν φρέον, που είναι υγρό υπό πίεση και όταν απελευθερωθεί, μετατρέπεται σε αέριο, ενώ θεωρείται πολύ τοξικό.

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 16:00, συμμετείχαν επτά οχήματα και 20 πυροσβέστες. 

Λόγω του ανέμου, πάντως, θεωρήθηκε πιθανό κι επικίνδυνο περαστικός να εισπνεύσει την αμμωνία με αποτέλεσμα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό και να προκληθεί κομφούζιο.

Ειδικότερα, διακόπηκε η κίνηση στον παράδρομο του Κηφισού και την αερογέφυρα. Τα υψηλότερα, δε, επίπεδα της αμμωνίας εντοπίστηκαν νωρίτερα στην αερογέφυρα. 

Όσον αφορά στα συμπτώματα από την αμμωνία, αυτά είναι η δύσπνοια και η αίσθηση καύσου στα πνευμόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε τα πόθεν έσχες Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη

Ο Κασσελάκης πάει πίσω τις διαγραφές επειδή δεν του βγαίνουν

Η άνοδος και η πτώση - Πώς «ξέμειναν» οι αρχηγοί της νυχτερινής Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης