Άγνωστες ιστορίες από την πορεία του στην πολιτική και την ιατρική μοιράστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, την ανθρώπινη ιστορία που τον σημάδεψε στην επαγγελματική του καριέρα ως ογκολόγος.
«Εγώ έχω μία ειδικότητα δυσάρεστη. Είμαι ογκολόγος ακτινοθεραπευτής, άρα όλοι οι ασθενείς μου είχαν να κάνουν με καρκίνο. Βεβαίως έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η επιστήμη… Αλλά τι είχα καταλάβει; Ότι απέναντι στον καρκίνο ισοπεδώνονται τα πάντα. Είτε είσαι η Μελίνα Μερκούρη είτε είσαι ο Ωνάσης είτε είσαι μια απλή γυναίκα από ένα χωριό κι έχεις καρκίνο του μαστού η αντίδραση είναι ίδια» είπε αρχικά ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο ΟΝΕ.
«Όταν ήμουν νέος γιατρός, έκανα ειδικότητα και εφημέρευα κι ήταν ένα 17χρονο παιδί με λέμφωμα που κατά τη διάρκεια της βάρδιας μου έφυγε από τη ζωή και θυμάμαι που καθόμουν δίπλα στο κρεβάτι, ήξερα ότι έφευγε, και αυτό μου κρατούσε τα χέρια και μου ‘λεγε “είμαι μόνο 17 χρονών μη με αφήσεις να πεθάνω. Αυτό σφράγισε την πορεία μου ως γιατρός» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.
Η ιστορία αυτή, όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, θα είναι μια από αυτές που θα συμπεριλάβει στο βιβλίο που θα εκδώσει και στο οποίο θα δώσει τίτλο «Η δημοκρατία του καρκίνου».
Όπως εξήγησε για την απόφασή του αυτή «εγώ μάλλον είμαι προς το τέλος της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Είμαι 77 χρονών, με έχει τιμήσει χρόνια ο κόσμος, κάποια στιγμή θα φύγω από την πολιτική. Κι έχω αποφασίσει να γράψω ένα βιβλίο, όχι βαθυστόχαστο και τέτοια, αλλά τις αναμνήσεις από την ιατρική».
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.