28η Οκτωβρίου: «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη» δηλώνει ο πιλότος που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη» δηλώνει ο πιλότος που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη

«Είχα την τιμή και την υπερηφάνεια να λάβω εγώ μέρος με την ομάδα ΖΕΥΣ στην εθνική μας επέτειο» τονίζει ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος

maxitiko - parelasi 28 Oktobriou
Ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα, με το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης μίλησε στην ΕΡΤ λίγο μετά την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση της Σούδας. «Είχα την τιμή και την υπερηφάνεια να λάβω εγώ μέρος με την ομάδα ΖΕΥΣ στην εθνική μας επέτειο», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ.

«Είναι ικανοί αυτό να το εκτελέσουν όλοι οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας και αυτό είναι αποτέλεσμα της εντατικής εκπαίδευσης», πρόσθεσε. «Το να εισπράττεις την χαρά και τον ενθουσιασμό του κοινού είναι κινητήριος δύναμη αυτής της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwk7vsiiq9z5)

«Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες»

«Καλημερα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μονο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμη και δοξα σε εκεινους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια επίδειξης της ομάδας «ΖΕΥΣ» στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwjzva1tzk0h)

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ". Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν όνειρό του να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δηλώνει, μάλιστα, «πολύ ευγνώμων που το κατάφερα». «Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις, σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα» είπε ο σμηναγός (Ι) Χαρίτος στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Χρήστος-Πάρις Χαρίτος πετάει σε κανονικές αποστολές με μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και είναι μέλος της ομάδας «ΖΕΥΣ» από το 2014. «Στην ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 έχω περάσει μέσα από πολλά πόστα, έχω υπάρξει o narator (σ.σ.: το στέλεχος που περιγράφει το πρόγραμμα επίδειξης στους παρευρισκομένους), όπως και μέλος της ομάδας καταγραφής της επίδειξης του “ΖΕΥΣ”. Φέτος, επελέγην να γίνω ο ιπτάμενος επίδειξης της ομάδας» εξήγησε, περιγράφοντας την πορεία του μέχρι τα χειριστήρια του «ΖΕΥΣ» και με αφορμή την εναέρια επίδειξη που θα έκανε κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.


Ειδήσεις σήμερα

«Πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου - Φίδι ήταν και φίδι παραμένει, λένε οι Ισραηλινοί

Ισραηλινός στρατός: Ο πόλεμος περνά σε νέα φάση, είναι αναγκαία μία χερσαία εισβολή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήματα της Χαμάς στο Τελ Αβίβ - Έπεσε ρουκέτα σε σπίτι που ζει εξαμελής οικογένεια, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης