Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών σε καθαρίστριες που έκλεβαν εμπορεύματα άνω των 100.000 ευρώ από επώνυμα καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών σε καθαρίστριες που έκλεβαν εμπορεύματα άνω των 100.000 ευρώ από επώνυμα καταστήματα

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων άρχισαν να διαπιστώνουν σημαντικές ελλείψεις που δεν δικαιολογούνταν από τις πωλήσεις – Οι τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν με τα κλεμμένα πάνω τους καθώς τελείωναν τη βάρδια

rouxa_klopi
Κάθειρξη από πέντε έτη σε καθεμία επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τέσσερις γυναίκες, μέλη συνεργείου καθαρισμού, καθώς κρίθηκαν ένοχες για συστηματική κλοπή εμπορευμάτων, όπως ρούχα, λευκά είδη, φο-μπιζού, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, από τέσσερα επώνυμα καταστήματα της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Οι καθαρίστριες, τελειώνοντας τη βάρδια, συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους σακούλες με κλοπιμαία. Οι ίδιες είχαν διαπράξει -τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους- διαδοχικές κλοπές, χωρίς να γίνουν αντιληπτές.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν οι υπεύθυνοι/ες των εμπορικών καταστημάτων (ανήκουν στον ίδιο Όμιλο) άρχισαν να διαπιστώνουν σημαντικές ελλείψεις σε εμπορεύματα, σε βαθμό που δεν δικαιολογούνταν από τον όγκο των πωλήσεων.

Λόγω της μεγάλης έκτασης των κλοπών, αποκλείστηκε η εκδοχή να οφείλονται οι κλοπές αυτές σε πελάτες ή υπαλλήλους. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τις κάμερες ασφαλείας. Τότε άρχισαν να υποψιάζονται τις καθαρίστριες, που συνελήφθησαν με τα κλεμμένα εμπορεύματα πάνω τους.

Δρούσαν όταν τα καταστήματα ήταν κλειστά και αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενες (με καταγωγή από τη Γεωργία και την Αρμενία) δρούσαν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εργασίας τους, κι ενώ τα καταστήματα ήταν κλειστά. Μεριμνούσαν, δε, να αφαιρέσουν με ψαλίδια τούς αντικλεπτικούς μηχανισμούς που διέθεταν τα εμπορεύματα.

Κλείσιμο
«Κάποιοι μηχανισμοί εντοπίστηκαν πεταμένοι στα φρεάτια των ανελκυστήρων» κατέθεσαν μάρτυρες - υπάλληλοι των καταστημάτων, σημειώνοντας ότι κλοπές καταγράφηκαν και από τις αποθήκες. Κατά την ίδια δικογραφία, οι κατηγορούμενες αποχωρούσαν από τη δουλειά τους με όχημα της εταιρείας καθαρισμού, εντούτοις δεν διαπιστώθηκε από την έρευνα εμπλοκή άλλων προσώπων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και στην ταράτσα μίας εκ των κατηγορούμενων (η μόνη που προφυλακίστηκε) βρέθηκαν εμπορεύματα αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ, την κλοπή των οποίων αποδέχθηκε. Στις απολογίες τους, οι συγκατηγορούμενές της αποδέχθηκαν μόνο ότι έκλεψαν τα εμπορεύματα που είχαν βρεθεί κατά τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι κατηγορούμενες συνενώθηκαν για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Σε όλες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης. Ο εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κλεμμένα «κάπου διοχετεύονταν, κάπου μεταπωλούνταν».



Ειδήσεις σήμερα:

H στιγμή που στέλεχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν στον ύπνο τους

«Έφυγα για 20' και όταν γύρισα, βρήκα την Ειρήνη πεσμένη στο μπάνιο», λέει ο σύντροφός της

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - Τι θα δείξουν τα ρολόγια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης