Aξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πλησιάζει η ώρα για την αξιολόγηση - Το ποινολόγιο για όσους αρνηθούν

Aξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πλησιάζει η ώρα για την αξιολόγηση - Το ποινολόγιο για όσους αρνηθούν

Οι οδηγίες που στάλθηκαν στα σχολεία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

ekpaifeutikoi
Ξεκινά τον Νοέμβριο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2023-24. Η σχετική εγκύκλιος στάλθηκε στα σχολεία με όλες τις οδηγίες για την έναρξη των διαδικασιών στην οποία τονίζεται η υποχρεωτικότητα της αξιολόγησης αλλά και οι ποινές για όσους αρνηθούν.


Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών προκειμένου να προχωρήσει η μονιμοποίησή τους.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο και όπως τονίζεται στην εγκύκλιο τόσο για τους αξιολογητές όσο και για τους αξιολογούμενους αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση. Η παράλειψη στελέχους της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. να λάβει μέρος, να διευκολύνει ή να προβεί, σε επιβαλλόμενη ή απλώς προβλεπόμενη από τον νόμο άσκηση αρμοδιότητας ή σε οποιοδήποτε στάδιο της αξιολογικής διαδικασίας στελέχους της εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με τις πειθαρχικές ποινές του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ν.π.δ.δ. (ν. 3528/2007, Α' 26), όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές ενός μηνός.

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στην παραπάνω υποχρέωση δύνανται να επιβάλλεται αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης του στελέχους της εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού ή του μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης του. Ιδιαίτερα για τα στελέχη της εκπαίδευσης, που αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής ή την παρακωλύουν με την εν γένει στάση τους, τότε το στέλεχος αντικαθίσταται και αποκλείεται από την διαδικασία επιλογής για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης στελέχους για τα επόμενα οκτώ (8) έτη.

Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) αξιολογούνται κατά σειρά προτεραιότητας οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ –ΕΒΠ που έχουν διανύσει ήδη δύο έτη υπηρεσίας από το διορισμό τους και υπηρετούν σε σχολική μονάδα και δεν έχουν ολοκληρώσει το πεδίο Α/Α1.

Οι εκπαιδευτικοί που διανύουν τα δύο πρώτα έτη υπηρεσίας από το διορισμό τους και υπηρετούν σε σχολική μονάδα και μετά οι λοιποί εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ –ΕΒΠ. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης όλων των πεδίων με «εξαιρετικό», «πολύ καλό» ή «ικανοποιητικό» πόρισμα, τότε θα προχωρήσει η μονιμοποίησή των δόκιμων αναδρομικά από το χρόνο συμπλήρωσης της διετίας. Για τη διενέργεια της διαδικασίας έχει εκπονηθεί ειδική ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα.  


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά τις διαγραφές Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα

Η Πάρις Χίλτον απαντά σε όσους σχολίαζαν το μωρό της για το κεφάλι του - Απλά έχει μεγάλο εγκέφαλο, λέει

Καιρός - 28η Οκτωβρίου: Ανοιξιάτικο το σκηνικό - Πού θα δούμε παρέλαση με βροχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης