Στην παγκόσμια επιστημονική ελίτ του 2% συμπεριλαμβάνονται 12 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τη λίστα, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Stanford.
Η λίστα συμπεριλαμβάνει τους κορυφαίους (top 2%) επιστήμονεςτου κόσμου στα γνωστικά τους αντικείμενα για το 2023. Διαμορφώνεται δε σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις των συγκεκριμένων επιστημόνων, οι οποίες αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς παγκοσμίως με βάση τυποποιημένους δείκτες ετεροαναφορών. https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6
Σε αναγνώριση της ακαδημαϊκής τους αριστείας, τα 12 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκονται στη λίστα του Stanford είναι οι Καθηγητές: Σπινέλλης Διομήδης (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), Καρλής Δημήτρης (Τμήμα Στατιστικής), Ξεπαπαδέας Αναστάσιος (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών), Ταραντίλης Χρήστος (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), Κουτσόπουλος Ιορδάνης (Τμήμα Πληροφορικής), Καβουσανός Εμμανουήλ (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής), Γκρίτζαλης Δημήτριος (Τμήμα Πληροφορικής), Σύρης Βασίλειος (Τμήμα Πληροφορικής), Τουμπής Σταύρος (Τμήμα Πληροφορικής), Πολύζος Γεώργιος (Τμήμα Πληροφορικής), Λάππας Θεόδωρος (Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) και Καλογεράκη Βάνα (Τμήμα Πληροφορικής).
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.