Θεσσαλονίκη: Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή φτάνουν κάτοικοι του Ισραήλ – Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή φτάνουν κάτοικοι του Ισραήλ – Δείτε βίντεο

«Ήταν απίστευτο, ήταν τρελό αυτό που συνέβη», είπε μια γυναίκα από την Αμερική – Πολλοί έρχονται από το Ισραήλ με την πρώτη διαθέσιμη πτήση σε μια ασφαλή χώρα, όπως η Ελλάδα

israilinoi_thess___3_
Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή συνεχίζουν να φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης άνθρωποι από το Ισραήλ που έφυγαν για να γλιτώσουν από την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος της Μέσης Ανατολής.


Με τις ρουκέτες να «σφυροκοπούν» τη χώρα και τις σειρήνες να ηχούν διαρκώς, πολλοί είναι οι εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν από το Ισραήλ με την πρώτη διαθέσιμη πτήση και να μείνουν - για όσο διάστημα χρειαστεί - σε μία ασφαλή χώρα όπως είναι και η Ελλάδα. Μαζί τους πήραν μόνο τα απαραίτητα, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν για να σώσουν τις ζωές των παιδιών τους και, όπως λένε χαρακτηριστικά, δε ξέρουν πότε θα καταφέρουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή φτάνουν στη Θεσσαλονίκη κάτοικοι του Ισραήλ 2


Κλείσιμο
Με τις πτήσεις που φτάνουν στη χώρα μας έρχονται μαζί και πολλοί άνθρωποι που επισκέφτηκαν το Ισραήλ για διακοπές και βρέθηκαν, από τη μία στιγμή στην άλλη, να κρύβονται σε καταφύγια, μετά την εισβολή της Χαμάς.

israilinoi_thess___2_


«Έχουμε φίλους και γνωστούς που έχουν πεθάνει»

«Ήταν απίστευτο, ήταν τρελό αυτό που συνέβη», ανέφερε μια γυναίκα από την Αμερική που, μαζί με την ανήλικη κόρη της, έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, με πτήση από το Τελ Αβίβ.

Η ίδια έφυγε μαζί με την κόρη της με σκοπό να φτάσουν στην Νέα Υόρκη και τόνισε ότι όταν έγινε η εισβολή δε κατάλαβαν τι γινόταν και δεν μπορούσαν να αντιληφθούν που είναι ο στρατός. «Συνειδητοποιήσαμε τι γινόταν μόλις φτάσαμε εδώ. Έχουμε φίλους και γνωστούς που έχουν πεθάνει», είπε. Η 13χρονη κόρη της ανέφερε στους δημοσιογράφους πως άφησε πίσω τους φίλους της αλλά και το σχολείο της.




israilinoi_thess___3_
israilinoi_thess___4_



«Ήρθα μόνος μου, έχω τρεις κόρες κι δύο θετούς γιους που είναι στον στρατό»

Με βλέμμα απόγνωσης, κάτοικος του Ισραήλ ανέφερε ότι το Σάββατο που έγινε η εισβολή της Χαμάς βρίσκονταν στη συναγωγή και κατάλαβε ότι κάτι δε πήγαινε καλά καθώς η λειτουργία κράτησε λιγότερο από ότι συνήθως.

«Στην αρχή ακούσαμε για 40 νεκρούς και μετά για 100 γυναίκες και παιδιά. Στην Ελλάδα ήρθα μόνος μου, έχω τρεις κόρες και δύο θετούς γιους που είναι στον στρατό. Η σύζυγός μου έμεινε πίσω να προσέχει τα εγγόνια μας γιατί οι κόρες μας δουλεύουν οι οι άντρες κλήθηκαν στον στρατό», είπε.


Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή φτάνουν στη Θεσσαλονίκη κάτοικοι του Ισραήλ 5



Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» , από το πρωί της Τετάρτης, έχουν προσγειωθεί δύο πτήσεις που ξεκίνησαν από το Τελ Αβίβ και μετά έφεραν συνολικά περισσότερα από 200 άτομα, ενώ η μεσημεριανή πτήση ακυρώθηκε.


Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή φτάνουν στη Θεσσαλονίκη κάτοικοι του Ισραήλ

Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή φτάνουν στη Θεσσαλονίκη κάτοικοι του Ισραήλ 5

israilinoi_thess___5_
israilinoi_thess___6_
israilinoi_thess___1_



Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητική πηγή στο protothema: Δεν φαίνονται σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ

Οι τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Έκπληξη ο Μπάρκας

Κλιμάκωση του πολέμου - Το Ισραήλ δέχεται πυρά και από Συρία και Λίβανο, 1.200 νεκροί στο έδαφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης