Οι «ασταύρωτοι» και οι «εσταυρωμένοι» των αυτοδιοικητικών εκλογών

Οι «ασταύρωτοι» και οι «εσταυρωμένοι» των αυτοδιοικητικών εκλογών

Γράφει η Κατερίνα Βουρλάκη, Δημοτική Σύμβουλος, αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου και υποψήφια με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά» του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

vourlaki_xr
Με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές προ των πυλών για τη χώρα, η μάχη του σταυρού συνεχίζεται αμείωτη για τους υποψήφιους Συμβούλους.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ψηφοφόρους οι οποίοι στην πλειονότητά τους συνεχίζουν να ρίχνουν ασταύρωτα ψηφοδέλτια ή σε πολλές περιπτώσεις να ψηφίζουν «τυφλά» Δημοτικούς Συμβούλους που κάτι τους θυμίζουν ή ακόμα καλύτερα, να επιλέγουν στην τύχη. Μόνο που αυτή η «τύχη» δεν ευνοεί στο τέλος τους ίδιους τους ψηφοφόρους-δημότες…

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος από μόνος του δεν αρκεί για να προχωρήσει μία πόλη μπροστά και η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι πολυεθνική εταιρεία ή εταιρεία γενικά, για να επιλέξει ο εκάστοτε Δήμαρχος τους κατάλληλους συνεργάτες με interview. Οι συνεργάτες επιλέγονται με τα κριτήρια των πολιτών, την ώρα της κάλπης. Και η επιλογή των σωστών προσώπων είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις της επόμενης 5ετούς θητείας. Ειδικά τώρα που τίθενται πολύ σοβαρά θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αυριανοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως η κλιματική αλλαγή, η πολιτική προστασία του Δήμου, η διαχείριση των επερχόμενων κρίσεων κάθε είδους που απαιτούν νέες υποδομές και νέα αντιμετώπιση συνολικά, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η υιοθέτηση της αποδοτικής για τη ζωή των πολιτών καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, όλοι οι υποψήφιοι, καλούμαστε να καταθέσουμε τα διαπιστευτήρια μας. Το βιογραφικό μας, την προϋπηρεσία μας, την προσωπικότητά μας ουσιαστικά και μέσα από αυτά οι πολίτες να κρίνουν και να επιλέξουν όσους θεωρούν άξιους. Θα μπουν όμως οι πολίτες στη διαδικασία να ανατρέξουν στα βιογραφικά; Θα αφιερώσουν τον κατάλληλο χρόνο ως συνειδητοποιημένοι πολίτες για να κρίνουν το μέλλον της πόλης στην οποία ζουν και αργότερα να κρίνουν το έργο όσων τη διοικούν; Διότι ανάμεσα στα παράδοξα που αντιμετωπίζουμε συμπεριλαμβάνεται η κριτική όσων επιλέξαμε τυχαία ή εν αγνοία μας… Με άλλα λόγια, τα έργα πολλές φορές κρίνονται φτωχά, λίγα, ανεπαρκή από τους πολίτες, την ώρα που οι άνθρωποι που τα εκτελούν συνεχίζουν να κρίνονται άξιοι και επιλέγονται ξανά.

Κλείσιμο
Οι κάλπες σε κάθε εκλογική, δημοκρατική αναμέτρηση παραδίδονται στους πολίτες άδειες. Και είναι εκείνοι που έχουν τη δύναμη, τη δυνατότητα με το σταυρό που τοποθετούν δίπλα από ένα όνομα, να δώσουν ή να αφαιρέσουν το δικαίωμα από κάποιους ικανούς να προχωρήσουν σε έργα και προγράμματα που μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητά τους.

Οι εκλογές είναι πάντα σημαντικές. Το ζούμε καθημερινά, είτε σε εσωκομματικό επίπεδο, είτε σε πανελλαδικό. Το επόμενο διάστημα καλούμαστε να επιλέξουμε τους τοπικούς άρχοντες. Και είναι γεγονός, πως μία καλύτερη τοπική κοινωνία είναι ικανή να συμπληρώσει το παζλ για μία καλύτερη χώρα. Αγαπητοί μου συμπολίτες παραδώστε τη σκυτάλη στους άξιους. Σε αυτούς που πραγματικά μπορούν να πάνε τον Δήμο σας μπροστά.


*Η Κατερίνα Βουρλάκη είναι Εκδότρια – Δημοσιογράφος, Κοινωνιολόγος M.A., Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου, Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά» του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Μάγισσα: Η γυμνή σκηνή του Αναστάση Ροϊλού αναστάτωσε το Twitter - «Έργο τέχνης»

Αχιλλέας Μπέος: Περιμένουμε τον Στέφανο Κασσελάκη στον Βόλο - Να πάρει και τον Τάιλερ μαζί του, να πιάσουν τα φτυάρια

Νέες ταυτότητες: Ανοίγουν ραντεβού και τον Δεκέμβριο λόγω αυξημένης ζήτησης - Έχουν κλείσει ήδη 60.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης