Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας στη Φθιώτιδα - Σε οριακό σημείο τα αναχώματα του Σπερχειού

Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας στη Φθιώτιδα - Σε οριακό σημείο τα αναχώματα του Σπερχειού

Έσπασαν λίγο μετά το χωριό Κόμμα, σε σημείο όμως που δεν δημιουργεί πρόβλημα - Συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση - Προληπτικές εκκενώσεις - Κλειστά τα σχολεία αύριο στις περιοχές Υπάτης, Γοργοποτάμου και Φραντζή

potamos-4-art
Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτυπά η Κακοκαιρία Elias και τη Στερεά Ελλάδα με τις αρχές να προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις περιοχών. Η αγωνία είναι έκδηλη για τον ποταμό Σπερχειό καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα αναχώματα του δεν θα αντέξουν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται και τις βραδινές ώρες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvtwa2tnloip)


Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα και οι κάτοικοι στη Λαμία έλαβαν μήνυμα 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Κλείσιμο
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι κάτοικοι από τα χωριά Σοφιάδα και Πετρίλια στο Δομοκό με μήνυμα που έχει αποσταλεί ήδη από το 112 καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προ το Νέο Μοναστήρι.

Η έντονη βροχόπτωση κυρίως στα ορεινά έχει μεταφέρει πολλά νερά σε τραυματισμένους χείμαρρους, με συνέπεια τα νερά να πολιορκήσουν τα χωριά και οι κάτοικοι καλούνται είτε να τα εγκαταλείψουν είτε να μετακομίσουν σε υψηλότερους ορόφους και να μην διατρέχουν κίνδυνο.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση 4 χωριών των Φαρσάλων, το Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, την Υπέρια και τον οικισμό Πυργάκια.



Στο κόκκινο ο Σπερχειός

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Τα αναχώματα στον ποταμό Σπερχειό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο. Οι προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς συνεχίζονται για σημειακή ενίσχυση των αναχωμάτων. Η ένταση των βροχοπτώσεων, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εξίσου μεγάλες είναι και οι αμφιβολίες για την αντοχή στα αναχώματα του ποταμού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvty1le0jcpd)


Ήδη το ποτάμι, έχει ξεφύγει από τα αναχώματα, λίγο μετά το χωριό Κόμμα, σε σημείο όμως που δεν προκαλεί πλημμύρα στο χωριό. Όλοι οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ανακούφιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο, συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας προσπάθησαν να απομακρύνουν από το χωριό 4 ηλικιωμένα άτομα και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο χωρίς να το πετύχουν, αφού δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά μόνο όταν δουν να τους κυκλώνουν τα νερά.

SPERXEIOS_POTAMOS__4_
SPERXEIOS_POTAMOS__3_
SPERXEIOS_POTAMOS__2_
SPERXEIOS_POTAMOS__1_


Προληπτικές εκκενώσεις στη Στερεά Ελλάδα

Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια στην περιοχή Φάρσαλα εκκενώθηκαν προληπτικά κοντά στις 21:00 της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Λόγω της εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων…Κλειστά τα σχολεία αύριο στις περιοχές Υπάτης, Γοργοποτάμου και Φραντζή

Δε θα ανοίξουν τελικά όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαμιέων την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Αξιολογώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την υπερχείλιση του Σπερχειού και των λοιπών πλημμυρικών φαινομένων, δε θα γίνουν διά ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Υπάτης και Γορογοποτάμου. Επίσης σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαμιέων αναφέρει ότι δεν θα λειτουργήσει και το Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Φραντζή

Τα υπόλοιπα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραΐσκος.

Υπενθυμίζουμε ότι στα σχολεία που δε λειτουργήσουν διά ζώσης τα μαθήματα υποχρεούνται να γίνουν με τηλεκπαίδευση.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Άρτα - Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

«Τι να πεις για αυτόν τον άνθρωπο, με την τεράστια υπέροχη καρδιά» - Δάκρυα για τον 51χρονο εργάτη στην Σαντορίνη

Μάθε πού ψηφίζεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης