Κακοκαιρία Elias: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Ειδικές προετοιμασίες στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Elias: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Ειδικές προετοιμασίες στη Θεσσαλία

Οι μηχανές στο φουλ και οι ρυθμοί πυρετώδεις με βασικό σκοπό να μη γίνει μεγαλύτερο κακό στις πληγείσες περιοχές

ELIAS2-768x432
Με την κακοκαιρία «Elias» να επελαύνει ήδη στις περισσότερες περιοχές της χώρας φέρνοντας καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και τα μηνύματα 112 να έχουν ηδη ηχήσει σε Στερέα και Δυτική Ελλάδα όπως και στα Επτάνησα, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται, την Τετάρτη, στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο - ιδιαίτερα Κεντρική και Βόρεια - η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

Ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να προλάβει την επέλαση του Elias. Οι μηχανές στο φουλ και οι ρυθμοί πυρετώδεις με βασικό σκοπό να μη γίνει μεγαλύτερο κακό στις πληγείσες περιοχές.

Στον Κραυσίδωνα, πάνω από 200 χιλιάδες τόνους φερτών υλικών έχουν σωρευτεί μέσα στην κοίτη του με τα μηχανήματα της περιφέρειας να δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας.

Κλείσιμο
Συνεργεία καθαρίζουν τα φρεάτια μέσα στον Βόλο καθώς 20 ημέρες μετά τη θεομηνία πολλά από αυτά είναι ακόμα βουλωμένα ενώ οι καταστηματάρχες προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εργασίες επιχωμάτωσης στη γέφυρα του Πάμισου.

Στην Πύλη Τρικάλων, οι δρόμοι δεν πρόλαβαν να καθαριστούν από τις λάσπες. Οι εργαζόμενοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι στο Κεραμίδι Τρικάλων ακόμη αναμετρώνται με τη δύναμη της φύσης. Τα χωράφια και οι αυλές ακόμη δεν έχουν στεγνώσει από τα προηγούμενα νερά, οι κάτοικοι αποκαμωμένοι από την προσπάθεια, ελπίζουν να μην τους βρουν τα χειρότερα.

Εξίσου απελπιστική παραμένει η κατάσταση και στο Βλοχό της Καρδίτσας. Τα μπάζα από την αχρηστευμένη οικοσκευή και τα υπάρχοντα των ανθρώπων σχηματίζουν βουνά έξω από τα σπίτια τους και μόνο η σκέψη μιας νέας μεγάλης νεροποντής, τρομάζει τους εναπομείναντες στο σημείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Βουλή και οι πρώτες συναντήσεις: Πού πήγε, τι είπε με τους βουλευτές - Δείτε φωτογραφίες

Ετοιμάζει βαλίτσες για Στρασβούργο ο Τσίπρας - Θα συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης

«Είχα επαφές με τη μαφία, όταν σπούδαζα στη Νάπολη» αποκαλύπτει η Ματίνα Παγώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης