Καιρός: Δείτε σε βίντεο την πορεία της κακοκαιρίας μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης - Πού θα βρέχει

Καιρός: Δείτε σε βίντεο την πορεία της κακοκαιρίας μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης - Πού θα βρέχει

Σε δύο φάσεις οι μεγάλες εξάρσεις της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον διεθυντή την ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά - Πού θα σημειωθούν οι μεγαλύτεροι όγκοι βροχής - Πώς θα επηρεαστούν οι πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Daniel»

vroxi_omprela_arthro
Με νέο επικαιροποιημένο δέλτιο ενημερώνει η ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία) για την επιδείνωση του καιρού που θα χτυπήσει μεγάλο μέρος της χώρας -κεντρικά, δυτικά και βόρεια- από την ερχόμενη Δευτέρα, με βάσει τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δημοσιεύει η ΕΜΥ δείχνει πώς θα κινηθεί ηα κακοκαιρία το τετραήμερο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 28/09.

Εξάωρος υετός ανά 3 ώρες


Αναλυτικά η πρόγνωση:

Κλείσιμο
Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2023 επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ με βάσει τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.



Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται από τη Δευτέρα θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα Τρικάλων, Καρδίτσας τη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ την Τετάρτη προστίθεται και τα ανατολικά της Μαγνησίας (Πήλιο) Σποράδες και Βόρεια Εύβοια. Στη γενική κυκλοφορία υπάρχουν επί της ουσίας δύο εξάρσεις, η πρώτη τη Δευτέρα και η άλλη το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη.



Αναλυτικά: 

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Χάρτης υετού για Δευτέρα 25-9-2023/1200UTC

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

dey1


Χάρτης υετού για Tρίτη 26-9-2023/1200UTC

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

tri1


Χάρτης υετού για Tετάρτη 27-9-2023/1200UTC

Η ΕΜΥ σε καθημερινή βάση θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού δελτίου, το οποίο είναι Δελτίο Επιδείνωσης.

tet1


Ειδήσεις σήμερα

Σύζυγος επισμηναγού που σκοτώθηκε στη Λιβύη - «Δεν πήγε εθελοντικά, την υποχρέωσαν»

Το μαρτύριο της 22χρονης που «φυλακίστηκε» από τον 28χρονο Αλβανό: Την είχε χτυπήσει και επειδή γέννησε κορίτσι

Λίγο μετά την απογείωση κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος στη Θήβα - 37 ετών ο χειριστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης