Ρόδος: Σε χαράδρα βρήκαν τα κλεμμένα έργα γνωστού γλύπτη

Ρόδος: Σε χαράδρα βρήκαν τα κλεμμένα έργα γνωστού γλύπτη

Τα πολύτιμα ορειχάλκινα γλυπτά του Κώστα Νεοφύτου είχαν κλαπεί στις 23 Απριλίου

rodos_erga
Μετά από άκαρπες έρευνες και «σαφάρι» στους οικισμούς Ρομά και στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε όλη τη Ρόδο που κράτησαν πέντε μήνες, τα πολύτιμα ορειχάλκινα γλυπτά του γνωστού γλύπτη Κώστα Νεοφύτου που είχαν κλαπεί στις 23 Απριλίου βρέθηκαν κρυμμένα σε μια χαράδρα όπου τα είχαν αφήσει οι άγνωστοι δράστες.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τα εντόπισαν την Τρίτη και όλα δείχνουν ότι οι δράστες ήταν «κυνηγοί» μετάλλων που σκόπευαν να τα λιώσουν και να τα πουλήσουν για... παλιοσίδερα, καθώς τα είχαν τεμαχίσει! Άλλωστε, ήταν αδύνατο να πουληθούν ως έργα τέχνης, αφού θα εντοπίζονταν άμεσα. Όμως, η τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να τα κρύψουν ώσπου να κοπάσει ο θόρυβος.

Rodos-erga-texnis


Οι άγνωστοι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο εργαστήριο του διάσημου καλλιτέχνη και είχαν «σηκώσει» από τις αποθήκες 15 από τα σημαντικής αξίας έργα του που φυλάσσονταν εκεί. Πρόκειται για δημιουργίες από χαλκό που ζυγίζουν από 200 ως και 1.500 κιλά η καθεμία και είναι άγνωστο πώς τις μετέφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Τα κλεμμένα έργα αποδόθηκαν στον Κώστα Νεοφύτου και η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών συνεχίζεται.

Rodos-erga-texnis2


Ο Κώστας Νεοφύτου, που έχει φιλοτεχνήσει μεταξύ άλλων τα τεράστια δελφίνια από χαλκό τα οποία κοσμούν το λιμάνι της Ρόδου, σκόπευε να δωρίσει στο νησί του τις δημιουργίες του μέσω της σύστασης ενός μουσείου χάλκινων έργων που θα ετοίμαζε, όπως είχε αναφέρει η «Ροδιακή». Γι' αυτό, και στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των κλεμμένων έργων είχαν εμπλακεί όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.



Ειδήσεις σήμερα

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης