Θεσσαλονίκη: Πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ομάδες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μέλη συλλογικοτήτων και του αντιεξουσιαστικου χώρου, ζητούν, όπως λένε, δικαίωση για τον θάνατο του ακτιβιστή

poreia_zak_thess__5_
Πορεία μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/9) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και στην Αθήνα.


Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου


Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ομάδες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μέλη συλλογικοτήτων και του αντιεξουσιαστικου χώρου, ζητούν, όπως λένε, δικαίωση για τον θάνατο του ακτιβιστή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε περιστατικό επί της οδού Γλάδστωνος, στην Ομονοία.

Κλείσιμο
poreia_zak_thess__2_
poreia_zak_thess__3_
poreia_zak_thess__4_
poreia_zak_thess__6_
poreia_zak_thess__1_


«Αυτόν τον Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και 5 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh από τον νοικοκυραίο «κοσμηματοπώλη», τον ακροδεξιό μεσίτη και αστυνομικούς. Οι παραπάνω δολοφονίες, αλλά και η πρόσφατη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στην Αθήνα, όπως και τόσων προσφυγισσών/προσφύγων και μεταναστριών/στών στο Αιγαίο και τον Έβρο, θρέφονται από την εθνοπατριαρχία. Η κυριαρχία του έθνους συντηρείται μέσα από την ιεράρχηση των σωμάτων σε «ντόπια» και «ξένα» καθώς κι από τις επιταγές για αρτιμελή (ανα)παραγωγικά σώματα και ζωές που καθυποτάσσονται στο πρότυπο του έμφυλου δίπολου άντρας-γυναίκα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα καλεσματα για την πορεία διαμαρτυρίας.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της πορείας.


Ειδήσεις σήμερα

Γεωργιάδης: Στη Μάνδρα πνίγηκαν 24 άνθρωποι σε βροχή 3 ωρών – Φάμελλος: Χρησιμοποιείτε ως άλλοθι την κλιματική κρίση

Πολάκης «καρφώνει» Φίλη που είπε ότι «η Αριστερά δεν πρέπει ντε και καλά να είναι κυβέρνηση»: Το θέλω εγώ!


Συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη για το μακελειό στη Λούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης