Μέγαρα: Καρέ-καρέ η διάρρηξη κοσμηματοπωλείου με αγροτικό - Οι δράστες έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ

Μέγαρα: Καρέ-καρέ η διάρρηξη κοσμηματοπωλείου με αγροτικό - Οι δράστες έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ

Έσπασαν τα ρολά με το κλεμμένο αγροτικό όχημα - Πώς «άδειασαν» το κατάστημα σε μόλις 3 λεπτά

diarrixi73138_020_01
Καρέ-καρέ καταγράφηκε από τις κάμερες η στιγμή της διάρρηξης γνωστού κοσμηματοπωλείου στα Μέγαρα τα ξημερώματα της 12ης Σεπτεμβρίου από έξι κουκουλοφόρους ληστές που χρησιμοποίησαν... αγροτικό όχημα για να σπάσουν τα ρολά του μαγαζιού!

Οι έξι κουκουλοφόροι διέλυσαν την είσοδο με κλεμμένο αγροτικό και ελάχιστα λεπτά αργότερα έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ!

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε όλες τις κινήσεις τους. Φαίνονται τα αλλεπάλληλα χτυπήματα μέχρι να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά και η τζαμαρία, η εισβολή  των δραστών στο κατάστημα, καθώς και η έξοδός τους από το κοσμηματοπωλείο προτού φτάσουν οι αστυνομικοί.  Όλα έγιναν μέσα σε 3 λεπτά και καταγράφηκαν στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega.




Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ώρα 04:27: Διακρίνεται το αγροτικό που αρχίζει να κάνει όπισθεν, στα επόμενα δευτερόλεπτα καταγράφονται έξι χτυπήματα στα ρολά με το πρώτο να προκαλεί τις αρχικές καταστροφές. Ο συναγερμός χτυπάει αλλά οι δράστες δεν κάνουν πίσω. Το δεύτερο χτύπημα κάνει θρύψαλα ορισμένες από τις προθήκες, με τη σπείρα να συνεχίζει. Ο οδηγός για δύο λεπτά κάνει την ίδια κίνηση. Παίρνει φόρα και κάνει όπισθεν με ταχύτητα μέχρι τα ρολά να καταρρεύσουν. Κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στα μπαλκόνια, οι δράστες ξέρουν ότι η αστυνομία μπορεί να ειδοποιηθεί και να φτάσει στο σημείο ταχύτατα, αλλά δεν πτοούνται. Δεν σταματούν ούτε μετά το 5ο χτύπημα. Το κάνουν στις 04:29 όταν το άνοιγμα που είχαν πετύχει ήταν αρκετό όπως έκριναν για να εισβάλλουν οι 4 από τους 6 στο κατάστημα.

Όλοι με φόρμες, κουκούλες, μάσκες και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Βάζουν στις τσέπες τα κοσμήματα που βρίσκονται μπροστά τους και παίρνουν το δρόμο της διαφυγής μετά από λίγα δευτερόλεπτα, με την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, που μιλάει στο Mega να βλέπει τις μέρες να περνούν και τους κουκουλοφόρους να παραμένουν ασύλληπτοι.

«Πέρα από τα κλοπιμαία που ήταν αρκετά, έχω και πάρα πολλά κατεστραμμένα, είτε κοσμήματα είτε ρολόγια» ανέφερε η ίδια και συνέχισε: «Από την αστυνομία δεν έχω κάποιο νεότερο ακόμα, δύσκολα τα πράγματα».

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής, με τους υπεύθυνους να κάνουν τον πρώτο απολογισμό, τους αστυνομικούς να ψάχνουν για αποτυπώματα και τα συνεργεία να προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στα χαλάσματα που άφησαν οι διαρρήκτες. Tα 35 δευτερόλεπτα που έμειναν μέσα οι δράστες για να βουτήξουν κοσμήματα, ακούγονται σε ορισμένα σημεία και οι φωνές τους, με στόχο να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στο σημείο παράτησαν το αγροτικό αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν με δύο μικρά μαύρα ΙΧ που είχαν φροντίσει να παρκάρουν πολύ κοντά στην είσοδο.  Το αγροτικό διαπιστώθηκε πως ήταν κλεμμένο, με τους «6» της σπείρας να το αφήνουν μέσα στο κοσμηματοπωλείο και να απομακρύνονται πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστής

Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης