Μακρή για Θεσσαλία: Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα

Μακρή για Θεσσαλία: Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα

Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση, είπε η υφυπουργός Παιδείας

5968574
Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Τριτολογίες“, καθώς αναμένεται ενημέρωση από τους δημάρχους που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για τη στατική επάρκεια, τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων, καθώς και από το Υπουργείο Υγείας για το κατά πόσον είναι υγειονομικά ασφαλές να επανέλθουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα, γίνονται καθημερινά συσκέψεις για το θέμα.

“Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα, οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκείς…τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς πιο βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή”, τόνισε η κα Μακρή.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ίσως εφαρμοστεί σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, σε πολύ λίγα σχολεία, εκεί όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τα παιδιά να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων.

Η κα Μαρούλα Μπουσμπούκη, πλημμυροπαθής η ίδια και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γιάννουλης, είπε ότι τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να πάνε στο σχολείο. ” Θέλουμε το σχολείο μας να γίνει χθες”, είπε η κα Μπουσμπούκη. Η κα Μακρή υποσχέθηκε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα ληφθεί μέριμνα και για τη μετακίνηση των παιδιών, χωρίς την επιβάρυνση των γονέων.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Θανάσης Φούντας, είπε ότι τα περισσότερα σχολεία στη Λάρισα είναι σε καλή κατάσταση εκτός από το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Φαλάνη που δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού. Όπως τόνισε, εφόσον διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα των κτηρίων, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν τα μαθήματα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Αναστάτωση με εικαστικό έργο με 11 σφαγμένα αρνιά στην Παιανία


Απεργία αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιοι «κατεβάζουν ρολά», στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή, έρχεται νέα επικίνδυνη κακοκαιρία προς τα τέλη του μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης