Διευκρινίσεις ΓΕΕΘΑ για τις αρχικές αναφορές για «ελαφρά τραυματίες» στο τροχαίο στη Λιβύη

Διευκρινίσεις ΓΕΕΘΑ για τις αρχικές αναφορές για «ελαφρά τραυματίες» στο τροχαίο στη Λιβύη

Πηγές του ΓΕΕΘΑ διευκρινίζουν πως οι πρώτες πληροφορίες βασίζονταν σε ενημέρωση από τις αρχές της Λιβύης, καθώς δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

leoforeio03-mesa
Διευκρινίσεις έδωσαν πηγές του ΓΕΕΘΑ σχετικά με την αρχικά λανθασμένη ενημέρωση που παρείχαν για το τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΕΘΑ αρχικά ανέφερε πως από το τροχαίο της αποστολής στην Λιβύη υπήρχαν ελαφρά τραυματίες, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό πως τελικά υπήρχαν νεκροί.

Τώρα λοιπόν πηγές του ΓΕΕΘΑ διευκρινίζουν πως οι πρώτες πληροφορίες βασίζονταν σε ενημέρωση από τις αρχές της Λιβύης, και πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι, όπως γράψαμε και παραπάνω, δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων.

Αργότερα (όπως λένε οι πηγές) το υπ. Υγείας της Λιβύης ανέφερε και Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς, χωρίς να ενημερώσει πιο πριν επίσημα την Ελλάδα. Έτσι το ΓΕΕΘΑ περίμενε πρώτα την επίσημη ενημέρωση, προκειμένου να ανακοινώσει τους νεκρούς.

Κλείσιμο
Αναφέρουν επίσης πως πριν εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση έπρεπε να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές, και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Όταν όλα αυτά έγιναν, ενημέρωσε και το ΓΕΕΘΑ για νεκρούς.

Ειδήσεις σήμερα

Κασσελάκης VS Αχτσιόγλου: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Βούλιαξε η Θεσσαλία: Για 15 ημέρες γύρισαν πίσω στο 1870

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης