Πάνω από 170 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ώρο από το Λιμενικό σε Τήλο και Λέσβο - Δείτε βίντεο

Πάνω από 170 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ώρο από το Λιμενικό σε Τήλο και Λέσβο - Δείτε βίντεο

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στα λιμάνια σε Κω και Μυτιλήνη και στη συνέχεια σε ΚΥΤ - Προανάκριση διενεργούν τα κατά τόπους Λιμεναρχεία

Collage_Maker-16-Sep-2023-02-46-AM-2309
Τουλάχιστον 173 αλλοδαποί διασώθηκαν το τελευταίο 24ώρο σε θαλάσσιες περιοχές κοντά σε Τήλο και Λέσβο, σύμφωνα με το λιμενικό.

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Τήλου. Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'' για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ μετέβησαν Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη διάσωση 34 αλλοδαπών, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 34 αλλοδαπών επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος στην Τήλο


Χθες το πρωί το λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση 27 αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά» της Λέσβου. Το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών συνεχίστηκε χθες το πρώι και με ακόμα μια διάσωση, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου. Εκεί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 51 αλλοδαποί, από το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους οποίους και μετέφεραν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Εντοπισμός και διάσωση 51 ατόμων στην περιοχή αεροδρομίου ν. Λέσβου (14.09.23)


Κλείσιμο
Στην περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες σε διπλή επιχείρηση ακόμα 61 αλλοδαποί (45+16) από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ και οι δύο λέμβοι στις οποίες επέβαιναν βυθίστηκαν. 

Εντοπισμός και διάσωση 45 ατόμων στην ¨ΤΑΡΤΗ¨ ν. Λέσβου


Εντοπισμός και διάσωση 16 ατόμων  στην ¨ΤΑΡΤΗ¨ ν. Λέσβου



Ειδήσεις σήμερα:

Ζεστό Σαββατοκύριακο με μπόρες στα βόρεια και ορεινά


Απόγνωση, χάος και ανύπαρκτες ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες στη Λιβύη


Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος, διαχειρίστηκα τον πόνο, την προδοσία, την απώλεια»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης