Κακοκαιρία «Daniel»: Ο Στρατός ενεργοποιείται και για την περισυλλογή νεκρών ζώων

Κακοκαιρία «Daniel»: Ο Στρατός ενεργοποιείται και για την περισυλλογή νεκρών ζώων

Αίτημα του Νίκου Δένδια στον Κωνσταντίνο Φλώρο κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη - Κλιμάκια αποκομιδής νεκρών ζώων συγκροτεί το ΓΕΕΘΑ

STRATOS_PLHMMYRES5964455
Αίτημα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου ο στρατός να ενεργοποιηθεί και για το δύσκολο και απαιτητικό έργο της περισυλλογής των νεκρών ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Με εντολή του πρωθυπουργού ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτησή του.



Σε αυτό το πλαίσιο, το ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε ότι συγκροτούνται άμεσα κλιμάκια αποκομιδής των νεκρών ζώων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το Επιτελείο συγκρότησε ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία θα μεταβεί άμεσα στους επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συνδράμει στον σκοπό αυτό θα φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο Κασσελάκης... γουστάρει να «ξεδοντιάσει» δικαστικούς και δημοσιογράφους - Σας θυμίζει κάποιον;

Η απόλυτη τραγωδία στην ισοπεδωμένη από τις πλημμύρες Ντέρνα - Φόβοι για 20.000 νεκρούς

Κατέρρευσε από τις πλημμύρες, η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης